Ana SayfaHaberlerDünya3 günde 3 facia

3 günde 3 facia

 

İtalyan donanması, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kısmen batmış bir lastik bottaki 135 kişiyi kurtardıklarını, ancak 45 kişinin ise cesedini topladıklarını duyurdu. Açıklamada, denizde daha da fazla ceset olabileceği ihtimali üzerine aramaların sürdüğü belirtildi.

 

İtalya Sahil Güvenliği de 2 binden fazla göçmenin Cuma günü denizde kurtarıldığını açıkladı.

 

Çarşamba günü Libya açıklarında alabora olan göçmen teknesindeki 562 kişi kurtarılmış; ancak en az 5 göçmen suda boğulmuştu. Uluslararası Göç Örgütü, Çarşamba günkü olaydan sağ kurtulanların, en az 100 kişinin kayıp olduklarını söylediğini aktarmıştı.

 

Perşembe de İtalyan Sahil Güvenliği, Akdeniz’de batan bir göçmen teknesinden 100’e yakın kişiyi kurtardıklarını açıklamıştı. İtalyan haber ajansı Ansa, 20 ile 30 arasında kişinin ölmesinden korkulduğunu duyurmuştu. Ancak olaydan sağ kurtulmayı başaranlar yaklaşık 200 kişinin ölmüş olabileceğini söylemişti.

 

5 günde 14 bin kişi kurtarıldı

 

Hava sıcaklıklarının artışı ve denizdeki dalgaların azalması, göçmenlerin Akdeniz üzerinden Avrupa’ya gitme girişimlerini hızlandırdı. Pazartesiden bu yana Akdeniz’in Libya ile İtalya arasındaki kısmında 14 binden fazla kişi kurtarıldı.

 

‘İki buçuk yılda 8 bin 475 kişi öldü’

 

Cuma günü açıklama yapan Uluslararası Göç Örgütü, bu sene Akdeniz’de yaklaşık bin 475 kişinin öldüğünü tahmin ettiklerini belirtmişti. Örgüt, 2014 ve 2015’te ölenlerin sayısını ise 7 bin olarak tahmin etmişti.

 

Kaynak: Al Jazeera, AFP ve Reuters 

- Advertisment -