Ana SayfaHaberlerDünyaABD uçakları cami bombaladı

ABD uçakları cami bombaladı

 

Suriye'nin Halep kentinin batısındaki Etarib ilçesine bağlı Cina köyünde bir camiye yatsı namazı vakti düzenlenen hava saldırısı sonucu en az 42 kişi öldü.

 

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıda 100’den fazla kişinin de yaralandığını duyurdu. Saldırı sırasında camide 300'e yakın kişi bulunduğu belirtiliyor.

 

ABD: Biz vurduk ama cami değildi

 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM, Cina köyüne saldırı düzenlediklerini kabul etse de vurdukları hedefin cami değil El Kaide yöneticilerinin toplanma yeri olduğunu iddia etti. ABD Savunma Bakanlığı ve CENTCOM söz konusu olayı incelediklerini ve detayları paylaşacaklarını kaydetti.

 

Ancak Cina köyü ve yakınlarında camiye yönelik saldırıdan başka bir saldırının gerçekleşmemiş olması, katliamın ABD uçaklarınca gerçekleştirildiğini gösteriyor.

 

Türkiye'den ilk tepki Diyanet'ten

 

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, saldırıyı Twitter hesabından yaptığı açıklamada kınayarak, "Bir insanı secdedeyken öldürmenin ve bir mabedin göğsünü delmenin hem Allah katında hem de insanlık önünde hiçbir açıklaması olamaz" ifadelerini kullandı.

 

Suriye iç savaşı 15 Mart’ta 6. yılını tamamladı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, savaş sırasında 300 binden fazla kişi öldü. Suriye’ye komşu olan ülkelere 5 milyondan fazla kişi sığındı. Ülkede 13 buçuk milyon insan acil yardıma muhtaç durumuna geldi. Çözüm çabalarında hâlâ herhangi bir somut ilerleme kaydedilmedi.

 

Kaynak: AA ve AFP

- Advertisment -