Ana SayfaHaberlerDünyaBarcelona'da bir minibüs kalabalığın arasına daldı: 14 ölü

Barcelona’da bir minibüs kalabalığın arasına daldı: 14 ölü

 

Avrupa bir kez daha terör saldırısıyla sarsıldı. İspanyol yetkililer, Barcelona'daki saldırıda ölü sayısının 14'e yükseldiğini açıkladı. Saldırıda 100'den fazla kişi de yaralandı.

 

İspanyol polisi saldırıda ağır yaralanan bir kadının daha yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

 

KURBANLAR İÇİN ANMA TÖRENİ 

Barcelona'nın merkezindeki Katalunya meydanında büyük bir anma töreni düzenlendi. Törene Kral Felipe ve Başbakan Mariano Rajoy da katıldı. Binlerce kişi meydanda saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşu alkışlarla son buldu.

 

TÜRK İŞADAMI DA YARALANDI 

Barcelona'daki saldırıda Türk işadamı Emre Eroğlu da yaralandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaralanan Türk işadamının durumunun iyi olduğunu belirtti.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Eroğlu’nun ailesini telefonla arayarak sağlık durumuyla ilgili bilgilendirdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Emre beyin durumunu yakınen takibi için Madrid Büyükelçiliğimiz ve Barcelona Başkonsolosluğumuza talimat verdim. Başkonsolosluk yetkilileri kendisine hastanede refakat etmektedir. Sağlık durumu iyi. Ayağındaki kırıktan ameliyat oldu” bilgisini paylaştı.

 

ZANLI 17 YAŞINDA

 

Polis kaynakları, saldırının zanlısının ismini Musa Oukabir olarak açıklarken, Fas ve İspanyol vatandaşı olan ve Girona kentine kayıtlı bulunan 17 yaşındaki zanlının aranmasına devam edildiğini ifade etti. Söz konusu kişinin erkek kardeşi İdris Oukabir'in de gözaltına alınan 3 şüpheliden biri olduğu ve şu anda sorgulandığı bildirildi.

 

5 ZANLI ÖLDÜRÜLDÜ

 

Barcelona'daki terör saldırısının hazırlayıcıları oldukları ileri sürülen 5 kişi, sabaha karşı (18 Ağustos) yapılan operasyonla öldürüldü.

 

Barcelona kentinin 200 kilometre kadar güneyindeki Tarragona kentinin Cambrils ilçesindeki Maritimo Caddesi'nde gece yarısı yaşanan olayda Barcelona'dakine benzer bir şekilde araçla terör saldırısı gerçekleştirildi.

 

Polis, araçla 5'i sivil 1'i polis toplam 6 kişiyi ezen teröristlerin güvenlik ekipleri tarafından açılan ateş sonrasında öldürüldüklerini bildirdi. 

 

İSPANYA BAŞBAKANI'NDAN AÇIKLAMA

 

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Brey, Twitter hesabından vatandaşlara seslenerek önceliğin yaralılara ve güvenlik güçlerine yardım etmek olduğunu söyledi. Meclis Başkanı Carme Forcadell de sakin olmaya ve güvenlik güçlerinin uyarılarına uymaya davet etti.

 

3 GÜNLÜK YAS

 

Saldırı nedeniyle 3 günlük yas ilan edildi.

 

ERDOĞAN'DAN İSPANYA KRALI 6. FELİPE'YE TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barcelona'daki terör saldırısıyla ilgili olarak İspanya Kralı 6. Felipe'ye taziye mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, menfur terör saldırısını kınadığı mesajında, olayda çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından derin üzüntü duyduğunu belirtti.

"Terör belasının gaddar yüzünü bir kez daha gözler önüne seren ve sadece İspanya’ya değil, tüm insanlığın ortak değerlerine yöneltilmiş olan bu saldırıları şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin dost İspanya halkının acısını yürekten paylaştığını ve müttefik İspanya ile bu zor gününde tam bir dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

Kral 6. Felipe'nin şahsında tüm İspanyol halkına taziyelerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaralılara acil şifalar dilediği kaydedildi.

- Advertisment -