Ana SayfaHaberlerDünyaİsrail'in Gazze saldırısı sürüyor

İsrail’in Gazze saldırısı sürüyor

 

İsrail'in dün akşam Gazze'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırısında yaralanan bir Filistinlinin hayatını kaybetmesiyle, dünden bu yana ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. Saldırıda 8 kişi de yaralandı.

 

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonun ardından Filistinliler misilleme olarak İsrail'e roket yağdırdı. Cebaliye'den İsrail'in güneyine 80'den fazla roket atıldı.

İsrail kısa menzilli hava savunma sistemi "Demir Kubbe"yi devreye alarak, Gazze'den atılan roketlerin bir kısmı havada imha edildi.

 

İsrail uçakları, birkaç saatlik aranın ardından Gazze'ye yönelik saldırılarına yeniden başladı.

 

Son saldırılarda Gazze'nin batısında hükümete ait bir emniyet merkezi ile İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyelerinin Han Yunus ve Deyr el-Belah kentlerindeki iki askeri mevzisi hedef alındı. Saldırılarda can kaybı yaşanmadı.

 

İsrail daha önceki saldırılarında aralarında El Aksa Televizyonu'nun da olduğu 6 binanın yıkılmasına sebep olmuştu.

 

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (Makan), Gazze'den İsrail'in güneyine atılan roketler ile otobüsün hedef alındığı saldırılarda 30 İsraillinin yaralandığını duyurdu.

 

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı da Askalan'da (Aşkelon) bir binaya roket düşmesi sonucu bir kişinin öldüğü ve 1 kişinin yaralandığını açıkladı. Gazze'den atılan roketle yaşamını yitiren kişinin Filistinli olduğu belirtildi.

İsrail ile Hamas arasında 2014'teki Gazze Savaşı'ndan bu yana en ciddi çatışmalar yaşanıyor.

İsrail özel harekat askerleri hafta sonu Gazze'ye operasyon düzenledi. Hamas'ın Han Yunus komutanı Nureddin Barak öldürüldü.

İsrail savaş uçaklarının yerdeki askerlerini korumak için düzenlediği saldırıda da altı Filistinli yaşamını yitirmişti.

Bunun üzerine Gazze'den İsrail'e roket saldırıları başladı.

- Advertisment -