Ana SayfaHaberlerDünya'Teşekkürler ama Musul'u Iraklılar özgürleştirecek'

‘Teşekkürler ama Musul’u Iraklılar özgürleştirecek’

 

ABD Savunma Bakanı Ashley Carter, Türkiye ziyareti sonrasında Bağdat'ta Irak Başbakanı Haydar İbadi ile görüştü. İbadi görüşmede yaptığı açıklamada Türkiye'nin Musul operasyonuna katılma isteğine değindi ve şu açıklamayı yaptı:

 

"Türkiye ile iyi komşuluk ilişkisi içinde olmaya hevesliyiz. Türkiye gibi bir komşu ülkeyle çatışmaya da niyetli değiliz. Musul Operayonu Iraklıların planlaması ve yürütmesi gereken bir mesele. Türklerin de katılmak istediğini biliyorum. Onlara teşekkür ederim ve bunun Iraklıların halletmesi gereken bir durum olduğunu onlara belirtmek isterim.  Musul ile diğer bölgeleri Iraklılar özgürleştirecek"

 

Ankara'da görüşmeler yapan ABD Savunma Bakanı Carter, bir gün önce Ankara'da yaptığı açıklamada Türkiye'nin Musul operasyonuna katılması konusunda prensipte anlaşıldığını, ancak son kararın Irak yönetiminin onayını gerektirdiğini söylemiş ve şunları ifade etmişti:

 

"Irak, Türkiye'nin, IŞİD karşıtı koalisyonun bir üyesi olduğunun ve Irak'taki IŞİD'le mücadele operasyonlarında rol alacağının farkında. Ayrıca Türkiye, Musul bölgesine komşu olması nedeniyle Musul'daki operasyonun nihai sonucuyla ilgileniyor" 

 

Kaynak: Reuters

- Advertisment -