Ana SayfaHaberlerGündem15 Temmuz Şehitliği'ne ziyaret

15 Temmuz Şehitliği’ne ziyaret

 

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle bugünden itibaren yurtiçi ve yurtdışında çeşitli etkinlikler var.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenecek "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinliklerine bugün başladı. 

Anma etkinlikleri kapsamında, bugün, darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin kabirlerine ziyaret düzenleniyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Edirnekapı'daki 15 Temmuz Şehitliği'ne ziyarette bulundu.

 

15 Temmuz Şehitliği'ne ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım geldi. Yıldırım, ziyaret için şehitliğe gelen vatandaşları selamladı, çocuklarına oyuncak dağıttı. Yıldırım daha sonra, şehitlik girişinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşıladı.

 

Karşılamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da hazır bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra şehitliğe geçti. Bu arada, ziyaret dolayısıyla sabah saatlerinden itibaren bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Anma dolayısıyla şehitliğe ziyarete gelen çok sayıda vatandaş da "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da darbe girişimi gecesi şehit olan 2 polisin Ankara'daki kabrini ziyaret etti.

 

ÖĞLE NAMAZI SONRASI MEVLİD

Öğle namazına müteakip 81 ilde Ulu Camiler ve Selatin Camilerinde Mevlid-i Şerif okunacak ve yemek verilecek. 15 Temmuz konulu fotoğraf sergileri açılacak. 

 

Kaynak: AA

Anma törenleri kapsamında etkinlikler, 16 Temmuz gecesi son bulacak.

- Advertisment -