Ana SayfaHaberlerGündem243 askere gözaltı kararı

243 askere gözaltı kararı

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca çıkarılan gözaltı kararı doğrultusunda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Kaçakçılık, Organize, Güvenlik ve Mali suçlarla mücadele ile asayiş şube müdürlüğü ekiplerince, 54 ilde operasyon düzenlendi.

 

243 askerden bazıları gözaltına alındı, arama yapılan adreslerde çok sayıda örgütsel doküman ile iletişim ve bilişim malzemeleri ele geçirildi.

 

Önceki soruşturmalarda 315 kişi tutuklanmıştı

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından daha önce yürütülen soruşturma kapsamında Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarında çeşitli rütbelerde görevli 295 subay ve 280 astsubay olmak üzere toplam 575 asker hakkında gözaltı kararı verilmişti.

 

Bu kapsamda İstanbul merkezli 58 ilde yürütülen 2 ayrı operasyonda haklarında gözaltı kararı verilenlerden 351'i yakalanmış ve bunlardan 315'i tutuklamıştı.

 

Şüphelilerden aralarında etkin pişmanlıktan faydalananların da bulunduğu 36'sı ise serbest bırakılmıştı.

 

Burdur'da 9 eski polis tutuklandı

 

Burdur'da da Gülen örgütüne yönelik soruşturma kapsamında daha önce açığa alınan 9 eski polis memuru çıkarıldıkları mahkemece "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı. Aynı soruşturma kapsamında önceki gün de Burdur'da 7 eski emniyet mensubu tutuklanmıştı.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -