Manşet

Columbia, bize derslerde neden Edward Said okutuyorsunuz?

Columbia Üniversitesi’nin Filistin eylemine katılan öğrencileri gözaltına aldırıp, uzaklaştırma cezası vermesine tepki: “Columbia, kullanmamıza izin vermeyecekseniz bize derslerde neden Edward Said okutuyorsunuz?”

İmamoğlu’ndan Bayraktar’a: “Ülkemizde bazen yetki verilmiş insanlardan daha fazla o yetkiyi pervasızca kullanma girişiminde bulunan insanlar var”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dün İstanbul Feshane'de, uluslararası basınla biraraya geldi. Gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın kendisiyle ilgili sözleri...

CHP’de değişim Kemalizme rağmen mümkün müdür?

Kemalist felsefe ile Kürtlük mefkuresi arasında “varoluşsal bir karşıtlık” varken ve eninde sonunda her iki taraf da bu gerçeklikle yüzleşmek durumundayken, müzmin muhaliflikten çıkıp “2028’de iktidarı hedefleme” sorumluluğunu üstlenen CHP’nin bu konuda nasıl bir formülasyon geliştireceği merak konusudur. Kürt meselesi ile “CHP’nin baba ocağı kodları” yani “Kemalizm” arasında çözülmesi gereken hususlar, cevaplandırılması gereken sorular, klasik muhalif bir nazarla, iktidar bloğunun tavrına göre şekillenen konjonktürel kaçamak cevaplarla geçiştirilemeyecek kadar ciddi, hayati bir meseledir.

‘Tahsin Paşa’ rolex saatli fotosunu “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaşıp, tepkiler üzerine sildi

Payitaht Abdülhamit dizisindeki Tahsin Paşa rolüyle tanınan AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Meclis’te partililerle selfie çekip “Biz bu milletin ta kendisiyiz” notuyla paylaştı. Ama fotoğrafta kolundaki 562 bin liralık Rolex saati farkedenlerin tepkileri üzerine paylaşımını sildi.
- Advertisement -

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer’den “alkollü mekan” açıklaması: 20 kafemiz var, 5’i alkollü

CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, katıldığı bir programda; "Sahili ben ranta da açabilirdim. Biz halka açtık. Orada bir-iki tane değil, 20 kafemiz var. Bunların 5’i alkollü alan krokisi içerisinde. Ben ‘İnsanlar alkol tüketsin, alkol yararlı’ demiyorum. Ama bu yasaldır, ruhsatınız varsa istediğiniz yere restoran açtığınız zaman içki de verebilirsiniz." dedi.

En Son Çıkanlar