Ana SayfaHaberlerGündemABD, 'YPG'yi ya göndermiyor ya da...'

ABD, ‘YPG’yi ya göndermiyor ya da…’

 

İngiliz mevkidaşı Boris Johnson ile düzenlediği ortak basın toplantısında soruları yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Münbiç operasyonuna katılan YPG'lilerin, operasyon sonrasında Fırat'ın doğusuna çekileceği yönünde ABD'nin kendilerine söz verdiğini hatırlattı ancak bu sözün yerine getirilmediğini söyledi. 

 

Çavuşoğlu, "Obama söz verdi, Biden söz verdi, Kerry söz verdi. Yani tüm yetkililer söz verdi. Şimdi ya geri gönderemiyorlar, yani YPG'ye söz geçiremiyorsunuz, ya da göndermek istemiyorsunuz. Bunun başka bir seçeneği yok. 200'den fazla YPG unsuru Münbiç'te. 200 YPG'liyi Fırat'ın ötesine gönderemiyorsanız, o zaman diğer alanlarda YPG'ye nasıl güveneceğiz?" ifadelerini kullandı.

 

Çavuşoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

 

"Münbiç operasyonunda, bazı YPG unsurlarının geriden lojistik amaçla katılması gerektiğini ortaya koyunca müttefikimiz ABD, Biz bunun yanlış politika olduğunu söyledik. Ama sonra bir şartla buna bir şekilde olur verdik. Münbiç operasyonu biter bitmez YPG'liler Fırat Nehri'nin gerisine gidecek. Fırat Nehri'nin gerisine gitmesi demek oralarda bunların uyguladığı politikalara katılıyoruz anlamına gelmez. Şu anda YPG unsurları halen Münbiç'te."

 

Kaynak: AA

- Advertisment -