Ana SayfaHaberlerGündemABD'den Hevin Halef açıklaması: Kınıyoruz

ABD’den Hevin Halef açıklaması: Kınıyoruz

 

Türkiye’nin Suriye’deki Barış Pınarı Harekatı beşinci gününde devam ederken, ABD Dışişleri Bakanlığı dün sahadan gelen bazı görüntüler konusunda açıklama yaptı. Amerikan Dışişleri sözcüsü, Suriye’nin Geleceği Partisi’nin Genel Sekreteri Hevin Halef ile bazı yakalanan SDG üyelerinin öldürüldüğüne dair haberleri gördüklerini ve ‘son derece rahatsız edici bulduklarını’ söyledi.

 

Yazılı açıklama yapan sözcü, “Bu tür haberler, ihtilafın salı günü başlamasından bu yana Suriye’nin kuzeydoğusunun istikrarsızlaştığını gösteriyor” ifadelerini kullandı. Sözcü, Washington’ın ‘sivillere ya da tutuklulara yönelik her türlü kötü muameleyi kınadığını’ vurguladı; ‘durumun ayrıntılarının incelendiğini’ söyledi.

 

Halef, 2018 yılında Menbicli bir Arap olan İbrahim al Kaftan’ın liderliğinde kurulmuş Suriye Gelecek Partisi’nin genel sekreterliği görevini yürütüyordu. Halef’in dün, Haseke’de bir toplantıya katıldıktan sonra Kamışlı yakınlarında, M4 karayolu üzerinde öldürüldüğü biliniyor. Bazı Kürt kaynaklar saldırıdan Suriye Milli Ordusu’nu sorumlu tutmuş, bazıları da saldırıyı IŞİD militanlarının düzenlediğini öne sürmüştü.

- Advertisment -