Ana SayfaHaberlerGündemAlmanya'dan çifte standart

Almanya’dan çifte standart

 

Almanya'nın Frankfurt kentinde PKK destekçileri, Alman hükümetinin yasaklamasına PKK lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının ve PKK sembollerinin yer aldığı flama ve posterlerle yürüyüş yaptı.

 

Frankfurt Polisinden yapılan açıklamada, kent merkezindeki 2 farklı noktada nevruz kutlaması gerekçesiyle gösteri için izin alındığı bildirildi. Açıklamada, gösterideki ana başlıkların katılımcılar tarafından “Nevruz”, “Öcalan için özgürlük”, “Kürdistan için özgürlük” olarak aktarıldığı ifade edildi.

 

Almanya Türk yetkililerin toplantı ve miting yapmasını engelliyor.

 

Frankfurt şehir merkezindeki farklı noktalarda buluşan PKK destekçileri, polis eşliğinde yürüyüşe geçtive sık sık Türkiye karşıtı sloganlar attı.

 

Polisin aktardığı rakamlara göre yaklaşık 9 bin kişini katıldığı gösteride güvenlik nedeniyle bazı caddeler trafiğe kapatıldı.

 

Dışişleri: Tepkimiz Almanya'nın Ankara Büyükelçisi'ne de iletilmiştir

 

Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, gösteriye Alman makamlarının izin vermiş olmasının "ibret verici bir hadise olduğu" vurgulandı. Açıklamada, şöyle denildi:

 

"Almanya'nın terörist ilân ettiği bir örgütün faaliyetine göz yumması ve yasakladığını duyurduğu sembollerle bayraklara ses çıkarmaması, terörle mücadele açısından son derece düşündürücüdür. Öte yandan, terör örgütünün ülkemizde yapılacak referandumla ilgili sloganların da atıldığı gösterisine izin verilirken, Türkiye’nin milletvekillerinin Türk toplumuyla buluşmalarına her türlü zorluğun çıkartılması, çifte standardın en vahim örneğini oluşturmaktadır. Bu samimiyetsiz yaklaşımı kınıyoruz. Tepkimiz Almanya'nın Ankara Büyükelçisi'ne de iletilmiştir."

 

Öte yandan, Alman hükümeti PKK ile ilgili 1993 yılından beri yürürlükte olan yasakların kapsamını genişletmişti. Buna göre, PKK sembollerinin yanı sıra Abdullah Öcalan'ın poster ya da resimlerinin de artık kamusal alanda kullanılamayacağı belirtilmişti.

 

Federal İçişleri Bakanlığı Sözcüsü tarafından önceki hafta yapılan açıklamada, Bakanlık tarafından yapılan ilgili güncellemenin 2 Mart'ta tüm eyalet yönetimlerine bildirildiği belirtildi.

 

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, karara ilişkin olarak "Somut olarak ne anlama geldiğini göreceğiz, çünkü 1993 yılından beri zaten yasak olan, Bakanlıktan gelen bu kararla trajikomik bir biçimde daha da yasak hale gelmiş oluyor” açıklamasını yapmıştı.

 

Tüm bunlara müsade eden Almanya son 3 günde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker Hannover, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı'nın Bremen, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu'nun Bad Wimpfen'de yapacakları konuşmaları yasaklamıştı.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -