Ana SayfaHaberlerGündemBAK davasında hakim beraat kararını ayıpladı

BAK davasında hakim beraat kararını ayıpladı

 

Barış bildirisine imza attığı için yargılanan akademisyenlerden Noemi Levy bugün yapılan duruşmada 30 ay hapis cezası aldı. Hakim, avukatın sunduğu örnek olaydaki beraat kararı için “O beraat o mahkemenin ayıbı” ifadesi kullandı.

 

İstanbul Adliyesi’nde 27.’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada Noemi Levy’den, mütalaaya karşı görüşü sorulduğunda  “Mütalaayı biliyorum, savunmam aynı.” yanıtını verdi. Levy’nin avukatı ise “Anayasa Mahkemesi Ayşe Çelik davasında hızla karar verdi. BAK başvurularını birleştirdi. Alacağı kararı beklememiz gerekiyor.” şeklinde görüş bildirdi. Avukatın AYM kararı için beklenmesi yolundaki talebi mahkeme tarafından reddedildi.

 

Hakim beraat kararını ‘ayıp’ olarak niteledi

 

Avukatın, “Samimiyetle anlamaya çalışıyorum, niye bu kadar farklı düşünüyoruz diye.” şeklindeki sözlerine ise hakim. “Siz öyle diyorsunuz da beklemek zorunda değiliz AYM kararını.” yanıtını verdi.

 

Avukatın aynı konuyla ilgili bir beraat kararını örnek vermek istemesi sırasında ise hakim sözünü keserek “O beraat o mahkemenin ayıbı. Terör örgütünü övmek ifade özgürlüğü mü? Bir bayana tecavüz etmek ifade özgürlüğü müdür? Yani şurada bir kadına tecavüz edilse bunu savunabilir misiniz? dedi.

 

Avukatın Levy hakkında beraat talep etmesinin ardından mahkeme karar vermek için duruşmaya ara verdi. Aranın ardından  mahkeme Levy için 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

- Advertisment -