Ana SayfaHaberlerGündemBeşiktaş katliamı sonrasında toplanan 52 milyon lira da 'kayıp'

Beşiktaş katliamı sonrasında toplanan 52 milyon lira da ‘kayıp’

 

Beşiktaş’ta 10 Aralık 2016’daki terör saldırısında 38’i polis toplam 46 kişinin hayatını kaybetmişti. Katliamın ardından hayatını kaybedenlerin ailelerine destek verilmesi amacıyla Türkiye genelinde başlatılan kampanyada 52 milyon TL tutarında bağış toplanmıştı. Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, katliamda hayatını kaybeden ve Türkiye’yi yasa boğan genç tıp öğrencisi Berkay Akbaş’ın babası Salim Akbaş, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) 2 yıl sonra bağışların durumunu sordu.

 

Bakanlığın Sinop Valiliği’ne verdiği yanıtta bağışın şehit yakınları ve gazilere maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla kurulan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’na aktarılacağı anlaşıldı. Bakanlığın yanıtında “Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’nın cevap vermesinin daha uygun olacağı” ifadeleri kullanıldı.

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından dönemin başbakanı Binali Yıldırım tarafından başlatılan kampanyada toplanan 309 milyon TL tutarındaki bağışın değerlendirilmesi amacıyla 24 Aralık 2017 tarihinde kurulan vakfın adresi ve yöneticileri konusunda bugün pek çok tartışma bulunuyor.

 

 

 

 

 

- Advertisment -