Ana SayfaHaberlerGündem'Büyük ihtimal doğalgaz patlaması'

‘Büyük ihtimal doğalgaz patlaması’

 

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Küçükesat mahallesi Başçavuş Sokak'taki üç katlı bir apartmanda doğalgaz sıkışması ya da tüpten kaynaklandığı değerlendirilen patlama meydana geldi. Patlama nedeniyle binada hasar oluştu. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

 

Meclis'te konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, doğalgazdan kaynaklandığı düşünülen bir patlama meydana geldiğini, hafif yaralanan 3 kişinin hastaneye kaldırıldığını, enkaz altında kimsenin bulunmadığının düşünüldüğünü açıkladı. Ağbal, binanın diğer kısımlarında çökmelere karşı gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

 

Olay yerinde inceleme yapan Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, patlamanın meydana geldiği binada bomba imha uzmanlarının inceleme yaptığını, bomba emaresine rastlanılmadığını açıkladı.

 

Yaralıların beyanının, "Mutfakta sigara içmek için çakmak yakılması" nedeniyle olayın meydana geldiği yönünde olduğunu belirten Karaaslan, "Bina da çok eski, patlama zarar vermiş durumda. O nedenle biraz daha kontrolü şekilde incelememizi yapıyoruz. Ankaralılar rahat olsun, çok büyük ihtimalle bir doğalgaz patlaması. Terör eylemini işaret edecek herhangi bir bulgumuz yok" ifadelerini kullandı. 

 

Olayda 3 kişinin yaralandığını söyleyen Karaaslan, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının ağır olmadığını aktardı. 

 

Karaaslan, binanın Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün lojmanı olduğuna işaret ederek, "Binada insan olduğuna dâir bir bilgi de yok henüz. Yani hiç kimsenin kalmadığını biliyoruz. Yine de dedektör köpeklerle arama yapılacak" dedi.

 

Karaaslan, doğalgaz yetkililerinin de kendi incelemelerini yaptıklarını söyledi.

 

Patlamanın meydana geldiği binanın çevresinde güvenlik önlemleri alındı.

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik