Ana SayfaHaberlerGündem'İç savaşa hazırlanın' diyen AK Parti'liye soruşturma

‘İç savaşa hazırlanın’ diyen AK Parti’liye soruşturma

 

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'in, "Referandumda yüzde 50'yi geçemezsek ve başarısız olursak iç savaşa hazırlanın" demesiyle ilgili soruşturma başlattı. Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı'nın açıklaması şöyle:

 

"15 Şubat 2017 tarihinde bazı basın yayın organlarında, Adalet ve Kalkınma Partisi Soma İlçe Gençlik Kolları tarafından Soma Belediye Düğün Salonu'nda 13 Şubat 2017 tarihinde düzenlenen konferansta konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'in 'Bu referandum oylamasında yüzde 50'yi geçemezsek iç savaşa hazır olun' şeklinde sözler sarf ettiği yönünde haberler yapılması üzerine, olayın mâhiyetini araştırmak ve ilgilinin konuşma içeriğinde suç teşkil eden ifadeler bulunup bulunmadığını tespit etmek için Soma Cumhuriyet Başsavcılığımızca söz konusu olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır."

 

İstifası istendi

 

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli de yazılı açıklamasında, partisinin İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem'in siyaset bilimci sıfatıyla Soma ilçesindeki bir konferansta yaptığı konuşmanın partisinin görüşlerini yansıtmadığını belirtti.

 

Halk oylaması öncesi gittikleri her yerde "hayır" diyenlerin de "evet" diyenlerin de olabileceğine değinen Mersinli, bu süreçte toplumu geren söylemlerden uzak duracaklarını ve ılımlı bir propaganda yürüteceklerini ifade etti.

 

Kararı halkın vereceğine dikkat çeken Mersinli, "Sayın Ozan Erdem'in talihsiz açıklaması teşkilâtımızın ve partimizin görüşlerini yansıtmadığı gibi hepimizi de üzmüştür. Bu açıklaması nedeniyle Sayın Ozan Erdem'in istifası istenmiştir" ifadelerini kullandı.

 

Ne demişti?

 

AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem, partisinin Soma İlçe Gençlik Kolları tarafından ilçedeki belediye düğün salonunda düzenlenen "Büyük ve Güçlü Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sistemi" başlıklı konferansta, "Nasılsa yüzde 60 çıkar, yüzde 50 çıkar değil. Size tek bir benzetme yapayım; eğer yüzde 50'yi geçemezsek ve bu referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazırlanın" ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak: AA, Al Jazeera

 

- Advertisment -