Ana SayfaHaberlerGündemÇorlu tren faciasında ilk duruşma

Çorlu tren faciasında ilk duruşma

 

Kazada kızını ve üç yakınını kaybeden Zeliha Bihter Bilgin duruşma salonunda sinir krizi geçirdi. Mahkeme heyeti dosyadan çekildi, dava Çorlu 2.Ağır Ceza Mahkemesi'ne verildi.

 

Avukat Can Atalay: Duruşma salonunda polisler silahla bulunamaz

 

Duruşma salonu önünde protestonun ardından aileler içeri alındı. Mahkemede söz alan avukat Can Atalay, salon önünde sivil giyimli bazı kişilerin avukatlara saldırdığını, suç duyurusunda bulunulacağını söyledi. Atalay, mahkeme öncesi, salon girişinde kamera kaydı alınması, ailelerin darp edilmesi gibi yaşanan hukuksuzlukları sıraladı. Polislerin kimlik tespitinin yapılması talep edildi. Avukat Atalay, şunları söyledi: "Bizim evlatlarımız öldü kapıda yine dayak yiyen biziz. Duruşma salonunda polisler silahla bulunamaz. Heyetiniz suç duyurusunda bulunmalı olay bir suç üstü hali"

 

Kazada kızını ve üç yakınını kaybeden Zeliha Bihter Bilgin duruşma salonunda sinir krizi geçirdi.

 

Protesto eden ailelere polis müdahalesi

 

Duruşma salonuna alınmamalarını protesto eden ailelere polis müdahale etti. Polisler mahkeme kapısı önünü kapatarak bazı ailelerin içeri girmesini engelledi.

 

Bazı aileler duruşma salonuna giremedi

 

25 kişinin hayatını kaybettiği kazada 10.00'da başlaması gereken davaya gelen aileler küçük bir duruşma salonu ayarlandığı için içeri giremedi. Mahkeme salonunun önünde “hak hukuk adalet, kaza değil cinayet” sloganları atıldı. Aileler salona alınmamalarını alkışlarla protesto etti.

 

Saat 10.00'da Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesi kazada yaşamını yitirenlerin yakınları ile yaralı kurtulanlar ve CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun’un da aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi, Adalet Sarayı’na 1 kilometre mesafedeki bir AVM önünde toplanarak, yürüyüş düzenledi.

 

Ne olmuştu?

 

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde, 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren faciasıyla ilgili ‘asıl kusurlu’ bulunan TCDD personeli Turgut Kurt, Özkan Polat, Celaleddin Çabuk ile Çetin Yıldırım’ın ‘taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

 

"Bütün sorumlular yargılansın" diyen aileler bir yıldır, adliye önlerinde adalet nöbeti gerçekleştirip seslerini kamuoyuna duyurmak için çabaladı. 12 Haziran'da basın açıklaması Anayasa Mahkemesi önünde yaptıkları basın açıklaması sırasında ailelere polis müdahale etti.

 

- Advertisment -