Ana SayfaHaberlerGündemCumhurbaşkanı Erdoğan: İslam dünyası sınıfta kalmıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İslam dünyası sınıfta kalmıştır

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Yenikapı Miting Alanı'nda "Zulme Lanet, Kudüs'e Destek" mitinginde konuşuyor.

 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

 

''Kalbi Kudüs için atan öfkesi Kudüs için kabaran yüreği Kudüs için yanan yüz milyonların sesi olarak bugün Yenikapı'da bulunan tüm kardeşlerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Kudüs davası hepimizin davasıdır diyerek mitingimize iştirak eden Sayın Bahçeli başta olmak üzere BBP Genel Başkanına siyasi partilerimizin kıymetli temsilcilerine saygılarımı sunuyorum. İsrail zulmü karşısında sadece yüreklerindeki imanın gücüyle mücadeleyi veren Filistinli kardeşlerimizi selamlıyorum. Hunharca katledilen şehitlerimize rahmet diliyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum.

 

Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür, bir imtihandır, Kudüs kıbledir. İlk kıblemizi koruyamazsak son kıblemizin geleceğine güvenle bakamayız. Açık konuşmak gerekirse İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır. Sadece İslam dünyası değil, tüm insanlık da sınıfta kalmıştır. ('Reis bizi Kudüs'e götür' sloganları üzerine) Yakındır inşallah.

 

Niçin dünya 5'ten büyüktür diyorum anlıyor musunuz? Bir Amerika'nın iki dudadğının arasına mahkum olan dünyada zulümden başka bir şey göremezsiniz. Zalimler için yaşasın cehennem. Bugün de Amerika'nın attığı adıma karşı etkili tavır koymayan BM yıpranmış olan meşruiyet zeminine bir darbe daha vurmuştur. Bir Siyonizm mücadelesiyle karşı karşıyayız. Siyonistlerle Musevileri birbirinden ayırıyorum. Asıl mücadele Siyonistlerle onların Müslümanlara olan düşmanlığı hiç affedilir gibi değil.''

- Advertisment -