Ana SayfaHaberlerGündem"Darbe girişiminin haber alınamaması istihbarat zaafı"

“Darbe girişiminin haber alınamaması istihbarat zaafı”

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, raporu açıklıyor.

 

Yargı sürecinin devam etmesinin komisyon raporunu geciktirdiğini söyleyen Komisyon Başkanı Reşat Petek'in açıklamalarından satır başları şöyle:

 

"15 Temmuz hadisesinin arkasında Fetullahçı Terör Örgütü'nün bulunduğu bu raporumuzla bütün açıklığıyla ve kesin olarak ortaya konulmuştur.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün darbeye karşı konulması emrine rağmen örgüt üyesi polisler emre uymamış, darbeye destek vermiştir.

 

Raporumuzu toplamda 4 ay 15 günde tamamladık. 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün olduğu gerçeğine ilişkin somut bilgi ve belgelere sahibiz. 

 

Tüm delil ve belgeler birlikte değerlendirildiğinde, 15 Temmuz darbe girişimine, ülkemiz dışındaki bazı odakların bulup yetiştirdiği, himaye ettiği, yurtiçi ve yurtdışında yarım asırdır hep desteklediği, Fetullah Gülen'in sözde liderliğinde FETÖ/PDY örgütünün karar verdiği ve icra ettiği anlaşılmıştır.

 

Cumhurbaşkanlığı'nı bombalayan pilotun 'Bizim yani Hizmet hareketi'nin darbe yaptığını biliyordum. 

 

Fethullah Gülen söylemlerini denetimsiz ve sahte bir din anlayışı üzerine oturtmuştur. Tedbir ve takiye yöntemleriyle devlet organlarına sızmışlar ve paralel devlet yapılanması oluşturmuşlardır.

 

FETÖ mensubu Prof. Osman Özsoy 15 Temmuz'dan bir ay önce 'Keşke profesör olacağıma albay olsaydım, bu süreçte daha çok katkım olurdu' demiştir. 

 

Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, darbeciler tarafından kaçırıldığını açıklamıştır.

 

Elde ettiğimiz bütün bilgiler, belgeler şu gerçeği ortaya koyuyor: Fetullah Gülen bir sahtekardır, sahtecilik suçları işlemiştir. Başka bir kişi yaptığında ağır cezaya çarptırılacak sahtecilik eylemlerinden dolayı hiçbir soruşturma geçirmemiştir.

 

Yeşil pasaportu, düzenlediği sahte belgelerle almıştır. Emeklilik işlemlerini yine sahte evraklarla sağlamıştır. Komisyonumuza ulaşan bilgi ve belgeler bu sahtelikleri hep teyit etmektedir.

 

Oslo görüşmelerinin basına sızdırılması örgütün yabancı istihbarat servisleriyle ilişkisinin somut kanıtıdır.

 

Darbe girişiminin önceden haber alınamamasının bir istihbarat zaafı olduğunda kuşku yoktur. Ancak Kara Havacılık'tan gelen pilot subayın MİT Müsteşarına yönelik verdiği bilgilerden sonra MİT'in ve Genelkurmay Başkanlığının önleyici girişimleri sayesinde darbe girişim saatinin 16 Temmuz gece saat 03.00'ten 15 Temmuz 2016 saat 20.30'a çekilmesi, darbenin önlenmesinde en önemli faktörlerden biri olarak görülmektedir.

 

Ülkemizin mevcut kurumsal istihbarat yapısının iç ve dış istihbarat ihtiyacını tam anlamıyla tatmin edici şekilde karşılamadığı görülmektedir. Mevcut yapının sorunlu ya da yetersiz noktaları gözden geçirilmeli, ülkemizin istihbari ihtiyaç ve hedeflerini karşılayacak yeni bir iç ve dış istihbarat konsepti ve yapılanması tüm yönleriyle müzakere edilmelidir.

 

Fethullah Gülen söylemlerini denetimsiz ve sahte bir din anlayışı üzerine oturtmuştur.

 

Tedbir ve takiye yöntemleriyle devlet organlarına sızmışlar ve paralel devlet yapılanması oluşturmuşlardır.

 

MGK, paralel devlet yapılanması tabirini ilk kez 2005 yılındaki toplantısında kullanmıştır.

 

Örgütün dış istihbarat servisleriyle ilişkisi kesin olarak kanıtlanmıştır.

 

Saat 21.20'de Akıncı Üssü'nden hareket eden Özel Kuvvetler Personeli Genelkurmay'a ulaşmıştır.

 

Saat 22.00'de Genelkurmay'da silah sesleri duyulmuş ve helikopterden dışarıdaki insanlara ateş açılmıştır.

 

Saat 23.30'da Org. Hulusi Akar'ın rehin alındığı kamuoyuna duyuruldu. Saat 01.15'te Cumhurbaşkanımız Marmaris'ten Dalaman'a helikopterle hareket etmiştir. 

 

Saat 03.20'de Cumhurbaşkanı'nın kaldığı otele SAT ve SAS komandoları indirme yapmıştır.

 

Hangi yıllarda TSK'ya girenlerin darbe teşebbüsüne katıldığının dökümünü çıkarttık."

- Advertisment -