Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan: Bu soykırımı lanetliyorum

Erdoğan: Bu soykırımı lanetliyorum

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

 

Bu soykırımı lanetliyorum. İsrail devlet terörü estirmektedir. İsrail, bir terör devletidir. Sessiz kalanları da lanetliyoruz.

 

ABD, İsrail'le acımasızca bir işbirliğine girmiştir. Sadlırılar İsrail'in çirkin yüzünü göstermiştir.

 

Teröristlerle verdiğimiz mücadele sebebiyle, teröristleri öldürdüğümüz zaman bizi hesaba çekenler, şu anda kendi topraklarını işgal edenlere karşı en ufak bir ses çıkarmıyorlar

 

Bugünün, İslam dünyası olarak Kudüs'ü kaybettiğimiz bir gün olmasına asla izin vermeyeceğiz Filistinli kardeşlerimizin yanında olmayı kararlılıkla sürdüreceğiz.

 

3 gün milli yas ilan ettik. Cuma günü, Yeni Kapı meydanında zulme karşı dev buluşmamızı gerçekleştireceğiz.. İslam İşbirliği Teşkilatı olarak ramazan ayı boyunca üye ülkelerde Filistinli kardeşlerimiz için yardım kampanyası düzenleyeceğiz.

 

İslam İşbirliği teşkilatını toplantıya çağırdık. Sayın Abbas ve BM Genel Sekreteri başta olmak üzere pek çok liderle görüşmeler yapacağım.

 

Washington ve Tel Eviv elçilerini Türkiye'ye çağırdık.

 

Sağduyu sahibi Hristiyan, Musevi ve diğer inanç sahiplerinden herkesi bu haksızlığa karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz.

 

Türkiye'ye ve Türk düşmanlığını görev addeden bir sürü mankurt tipleri de üzüntüyle takip ediyoruz. Yabancılar ülkemizle ilgili değerlendirmelerde en azından bazı ilkelere saygı gösterirken, bu tetikçiler her türlü yalanı ve iftirayı fütursuzca kullanıyorlar, buldukları her fırsatta milletimiz hakkında hakaretamiz cümleler kurmayı maharet sanıyorlar, başka ülkelerin lejyoneri olmayı, bize gazetecilik, akademisyenlik, ilericilik diye yutturmaya çalışıyorlar.

- Advertisment -