Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan'dan Avrupa'ya: Böyle davranmaya devam ederseniz...

Erdoğan’dan Avrupa’ya: Böyle davranmaya devam ederseniz…

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da yaptığı konuşmada başkanlık sisteminin oylanacağı 16 Nisan referandumu öncesinde Türk siyasetçilerin Avrupa ülkelerindeki referandum etkinliklerinin engellenmesi ve bu durumu protesto eden Türklere bu ülkelerdeki güvenlik güçlerinin sert müdahalesini eleştirdi.

 

Erdoğan, "Türkiye itilecek kakılacak, onuru ile oynanacak, bakanları kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek ülke değildir. Dünyanın her yerinde bu yaşananlar takip ediliyor" dedi.

 

Erdoğan sözlerini "Böyle davranmaya devam ederseniz yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı güvenle sokağa adım atamaz. Zararını siz görürsünüz. Türkiye olarak bir kez daha Avrupa'yı insan haklarına, demokrasiye saygılı davranmaya davet ediyoruz" şeklinde sürdürdü.

 

Almanya'nın ardından Hollanda'nın da Türk hükümet üyelerine ülkelerinde referandum etkinlikleri yapmasına izin vermemesi ilişkilerde krize neden olmuştu.

 

Erdoğan'ın Almanya ve Hollanda'da bakanların konuşmacı olarak katılacağı etkinliklere izin verilmemesini "Nazi uygulamalarına" benzetmesi Avrupalı liderler tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı. Almanya Başbakanı Angela Merkel "Nazi" benzetmelerinin kabul edilemez olduğunu açıklamıştı.

- Advertisment -