Ana SayfaHaberlerGündemHak savunucularına yönelik operasyonda bir tutuklama

Hak savunucularına yönelik operasyonda bir tutuklama

Mahkemeye sevk edilen diğer isim hak savunucusu Yusuf Cıvır da mahkemedeki savunmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Ne olmuştu?

 

16 Kasım 2018 Cuma günü düzenlenen operasyonla akademisyenler Prof. Dr. Betül Tanbay ve Prof. Dr. Turgut Tarhanlı,  Anadolu Kültür’ün Yönetim Kurulu Başkanvekili Yiğit Ekmekçi, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Hakan Altınay, Genel Koordinatörü Asena Günal ve film yapımcısı Çiğdem Mater ile Meltem Aslan, sivil toplum çalışanları Yiğit Aksakoğlu, Filiz Telek, Bora Sarı, Yusuf Cıvır, Ayşegül Güzel, Hande Özhabeş gözaltına alınmıştı.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, bir yılı aşkın süredir hakkında iddianame düzenlenmeden hapishanede tutulan iş insanı Osman Kavala’nın Gezi eylemlerini organize ve finanse ettiğinin ileri sürülmüştü. Açıklamada, Kavala ile birlikte hiyerarşik bir düzen içinde hareket ettiği belirtilen İstanbul, Adana, Antalya ve Muğla'dan 20 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği ifade edildi. Gözaltına alınan 13 kişinin adları verilmişti.

 

16 Kasım gecesi  sabaha karşı İfade işlemlerinin ardından Hande Özhabeş, Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, Asena Günal ile Bora Sarı ve Meltem Aslan, bugün de (17 Kasım 2018, Cumartesi) Prof. Dr. Betül Tanbay, Yiğit Ekmekçi, Hakan Altınay, Yusuf Cıvır, Ayşegül Güzel ve Çiğdem Mater (17 Kasım cumartesi) serbest bırakılmıştı.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde sivil toplum çalışmaları yapan Yiğit Aksakoğlu ise tutuklanmıştı.

- Advertisment -