Ana SayfaHaberlerGündemHarekât 5. gününde

Harekât 5. gününde

"25 YPG'li öldürüldü"

 

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Suriye'de YPG'ye yönelik düzenlenen hava saldırısına ilişkin açıklama paylaştı. 25 YPG'linin öldürüldüğünü ifade eden açıklama şöyle:

 

"Özgür Suriye Ordusu tarafından Cerablus'ta yürütülen "Fırat Kalkanı" harekatını destekleyen unsurlara ateş açtığı tespit edilen terörist gruplara yönelik, koalisyon kapsamında yapılan hava harekatı sonucunda 25 PKK/PYD üyesi teröristin etkisiz hale getirildiği, terörist gruplarca kullanıldığı tespit edilen 5 binanın imha edildiği bildirildi."

 

Gözlemevi iddiası

 

TSK açıklamasından önce, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi kuruluşundan, Cebel Kusa ve Amarna yakınlarında 15'i sivil toplam 35 kişinin hava saldırılarında öldüğüne ilişkin bir iddia gelmişti.

 

Buna karşın yerel gazete Enab Baladi, SDG güçlerinin sivilleri köyün sınırındaki evlere canlı kalkan olarak yerleştirdiğini ve evlerin çatısından ÖSO'ya saldırdıklarını, karşılık verildiğinde sivillerin de öldüğünü iddia etti.

 

Hedef Mumbuc

 

Al Jazeera Türk muhabirine bilgi veren yerel kaynaklar, TSK destekli ÖSO birliklerinin Cerablus'un 15 kilometre güneyine kadar ilerlediğini ve Amarna, Ayn Beyda, Balaban, Ber Kusa köylerini IŞİD'den aldığını aktardı; Türk tankının hedef alındığı saldırı sonrası ÖSO ilerleyişinin Mumbuc yönünde olduğunu bildirdi.

 

Karkamış esnafı dükkan açtı

 

Operasyon öncesi güvenlik gerekçesiyle Karkamış ilçesinin dışına çıkarılan vatandaşlar, evlerine dönmenin mutluluğunu yaşarken, esnaf da iş yerlerini açtı. Esnaf, ilçedeki yoğunluğun piyasayı hareketlendirmesi nedeniyle mutlu olduklarını söyledi. 

 

Sınıra yakın Soylu bölgesinde ise AFAD, Türk Kızılayı ve Sağlık Bakanlığı ekipleri çalışmalarına devam ediyor. Zaman zaman ambulanslar, sınır hattına doğru ilerliyor.

 

Öte yandan sınırın Türkiye tarafında tank ve zırhlı personel taşıyıcılar bekleyişini sürdürüyor.

 

Suriye topraklarında ise IŞİD tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcılar, Türk askerlerince kontrollü şekilde etkisiz hale getiriliyor. Bu sırada Cerablus'un bazı bölgelerinden zaman zaman yükselen dumanlar sınır hattından da görülüyor.

 

Halep ilinin kuzeyindeki Cerablus'ta geçen Salı ilçe merkezine hakim olan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), son olarak bölgenin güneybatısında Elvaniye, Kamir (Haymar) ve Aşağı Karakuyu köylerini IŞİD'den aldı.  Muhalifler, Türkiye sınırında Gaziantep'in Elbeyli ilçesinin karşısında yer alan Çobanbey ilçesinde de Memili (Tel Atiya) ve Hacac köylerini ele geçirmişti.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik