Ana SayfaHaberlerGündemİki hâkime örgüt soruşturması

İki hâkime örgüt soruşturması

 

Darbe girişiminin ardından Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen, Gülen örgütünün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ü serbest bırakan hâkimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından başlatılan soruşturma Gülen örgütü soruşturması kapsamına alındı.

 

HSYK müfettişlerinin yürüttüğü çalışmada, hakimlerin Gülen örgütü ile bağlantısından Öksüz'ün üzerinde çıkan GPS cihazına, Öksüz'ün adliye ve havalimanındaki görüntülerinden jandarma ve polis ekiplerinin Öksüz hakkındaki tutanaklarına kadar her ayrıntı ele alınıyor.

 

Hakimler örgütten değil kusurdan açığa alınmıştı

 

Çelik ve Sönmez hakkındaki ön soruşturma, Gülen örgütüne üye oldukları iddia edilen yargı mensupları hakkında yürütülen soruşturmadan farklı işletilmişti. Hakimler, görev sırasındaki kusurlarından dolayı açığa alınmıştı.

 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, bu hakimler hakkındaki son soruşturma raporu üzerinde çalışan müfettişler, şimdi soruşturmayı Çelik ve Sönmez'in Gülen örgütü ile bağlantıları üzerinde durarak yürütüyor.

 

Bu kapsamda, hâkimlerin örgüt bağlantısı, dayanışması, kusuru, ihmali, kastı olup olmadığı araştırılıyor. Öksüz'ün üzerinde bulunan GPS cihazının da niteliği müfettişlerce inceleniyor.

 

Soruşturmanın emniyet ve jandarm ayağı

 

HSYK Başmüfettişliğinin ihbarı üzerine, Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasıyla ilgili emniyet ve jandarmaya yönelik başlatılan soruşturma da sürüyor. Olaya karışan polis ve jandarma ekiplerinin de Gülen örgütü ile bağlantıları inceleniyor.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -