Ana SayfaHaberlerGündemKundaklama şüphelisi gözaltında

Kundaklama şüphelisi gözaltında

 

İstanbul'daki Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklama girişimiyle ilgili bir kişi gözaltına alındı. 39 yaşındaki şüpheli M.A.A. Sancaktepe'deki evinde yakalandı. Şüpheli, ifadesi alınmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre şüpheli, sorgusunda suçlamayı kabul etti. M.A.A'nın, Müjdat Gezen'in Osmanlı padişahlarından Abdülhamid Han'ın torununa hakaret ettiğini, buna tepki olarak, alkollü olmasının da etkisiyle olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

 

Şüphelinin sosyal medya hesabından, olayı destekleyen ve Müjdat Gezen'e hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğu görüldü. 

 

Güvenlik kamerası kayıtlarında, bir kişinin gece sanat merkezine geldiği, elindeki bidonda bulunan sıvıyı kapıya döküp ateşe verdikten sonra kaçtığı görülüyordu. Yangına ilk müdahaleyi sanat merkezinin özel güvenlik görevlisi yapmıştı.

 

Olayın ardından sanatçı Müjdat Gezen, avukatı Celal Ülgen, sanatçı arkadaşları Şevket Çoruh, İlker Ayrık, gazeteci Yılmaz Özdil ve öğrencileri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında şunları söylemişti:

 

"Bu yangınlar, bu tip alevler bizim içimizdeki ateşi söndüremez. Çünkü bizim içimizdeki ateş farklı bir ateş. Atatürk ateşi, Cumhuriyet ateşi… Ona bir şey olmuyor. Yangında, alevlerin arasında o bronzdan Atatürk silüetini çok net göreceksiniz. Burası 26 yıldır dünyanın ilk ve tek parasız özel okuludur."

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -