Ana SayfaHaberlerGündemİmamoğlu: Asla vazgeçmeyeceğiz, umudunuzu kaybetmeyin

İmamoğlu: Asla vazgeçmeyeceğiz, umudunuzu kaybetmeyin

 

İmamoğlu konuşmasını "Kararın altına imza atan, yargıyı tehdit eden insanları bu mübarek Ramazan ayında Allah'a havale ediyorum. Bizim demokrasi ruhumuz onlardan hesap soracak. Ben kendimi de sizlere emanet ediyorum. Sizi çok seviyorum. Başaracağız hep birlikte göreceksiniz" sözleriyle bitirdi.

 

YSK'nın İstanbul seçimlerini iptal kararından sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Yeşil Vadi'de yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

Ramazan kul hakkı yememe ayıdır. Israrla kucaklayacağız. Alınteri ile kazandık. 31 Mart akşamı emeğimizi çalmaya çalıştılar. İşbirlikçisi Anadolu Ajansı’nın utanmaz yöneticileri 12 saat bilgi paylaşamadılar. Yüzyılın medya rezilliğini yaşattılar. AA’yı kendi çıkarları için kullandılar.

 

Gecenin bir vakti saat 10'da alelacele 3 bin oyla kazandık diye açıklama yaptılar. Ben olsam gülerim onların haline. Değerli dostlarım sizlerin kararlılığı, sandık başında durmanız, her anında sizi aydınlatmamızla inancımız bir kat daha arttı. 31 Mart'tan sonra kendi şeytanlıklarını akıllarındaki tüm şaibeli işleri, kazanamayınca gerekçe olarak ürettiler. Biz o akşam bu kadar kararlı olmasaydık, hani söyledi ya 31 Mart'ın bir gün sonrasında "Atı alan Üsküdar'ı geçti" diyeceklerdi. Dedirtmedik. "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" dediniz. Bu ülke cumhuriyet için, demokrasi için mücadele edecek 82 milyon vatanseverle doludur. 31 Mart'tan sonra kendileri gerekçe bulamayınca karar vericileri etki altına almaya başladılar. Buna boyun eğdiler YSK'yı kınıyorum.

 

YSK açıklama yapılıyor. Sandık kurullarına yapılan itirazlar neticesinde seçimleri iptal etmişmiş. Aynı kurullarla geçen sene cumhurbaşkanı seçtik. Ondan önce anayasa değişti. O zaman Cumhurbaşkanlığı seçimleri de, anayasa referandumu da şaibelidir. Bu millet bizi seçmiştir. 

 

Yolumuz uzun, heyecanımız yüksek, gençliğimiz var. Biz adalete susamış, Türk gençliğiyiz. Bu milletin özgürlüklerine demokrasisine kimse karışamaz.

 

Bu ülkede karar vericiler, gaflet delalet ve hıyanet içinde olabilirler. Asla vazgeçmeyeceğiz. Ben 16 milyon İstanbullu ile yürüyeceğim. Ben artık inanıyorum ki toplumun tamamının vicdanı bizimle. Bütün Türkiye’nin vicdanı, bütün Türkiye’nin adalet duygusu bizimle. Ben bunu biliyorum. Demokrasimizi Cumhuriyeyimizi bu ülkenin bu şehrin dünyaya olan itibarını ayakalar altına almak isteyenler olabilir. Ama bu ülkenin evlatları, 81 milyon insan bir avuç insana asla bu değerleri yok ettirmeyecektir. Biz asla vazgeçmeyeceğiz. Biz süreci en sağlıklı şekilde yönetmeye kararlıyız. Bir an için umutsuz olabilirler. Sultanbeyli’den geliyorum gözyaşı döken genç kızlarımız, genç oğlanlarımız vardı. Silsinler gözyaşlarını biz buradayız. Bizden kavga bekleyenler, bizden kendi emellerine yönelik hareketler bekleyenleri şaşırtacağız. Yarından itibaren her anımı paylaşacağım. Yarın sabah Ankara’ya gideceğiz. CHP ile, Genel Başkanı’mla buluşacağım.

 

Sanatçıymış konuşamazmış, konuşacak! İş insanıymış konuşamazmış, konuşacak. Artık konuşma vakti. Ben niye kabul görmediğimi söyleyeyim: Ben bir kişiden talimat almayacağım dedi. 16 milyon insandan talimat alacağım dedim. Bana değil 16 milyon insana hizmet edeceksiniz dedim. 15 günde elde ettiğimiz bilgilerle, sizi hakkınızı nasıl koruyacağımızı bildikleri için istemediler. Ben çocuklarımdan, eşimden, annemden helallik alıp yola çıktım. Ben daha acı bir şey söyleyeyim mi: Ben YSK’dan o haince kararı alanlara sesleniyorum. Ben buradan verdiğim mesajlarla onların bile çocuklarının, torunlarının hayatlarını kurtaracağım.

 

Biz güler yüzle, umutla sevgiyle, saygıyla hakkımızı söke söke alacağız. Bu şehirn 16 milyon insanının emeğine, alın terine, vicdanına, ahlakına güveniyorum. Ben burada AK Parti'li, MHP'li  arkadaşlara, geçmişten beri oy vermiş hatta o partilerde görev alan arkadaşlara sesleniyorum. Bazıları prensiplerini, partileri için değiştirir; bazıları partilerini prensipleri için değiştirir. Bize yapılan adaletsizliği, aymazlığı düşünmeye davet ediyorum. Son olarak:

Sakın güler yüzünüzü kaybetmeyin, Umudunuzu kaybetmeyin. Umut burada.

Kararın altına imza atan, yargıyı tehdit eden insanları bu mübarek Ramazan ayında Allah'a havale ediyorum. Bizim demokrasi ruhumuz onlardan hesap soracak. Ben kendimi de sizlere emanet ediyorum. Sizi çok seviyorum. Başaracağız hep birlikte göreceksiniz.

- Advertisment -