Ana SayfaHaberlerGündemRadev'den Erdoğan'a tepki

Radev’den Erdoğan’a tepki

 

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bulgaristan’daki Türklere baskı yapıldığı yönündeki sözlerine tepki gösterdi. Gazetecilere konuşan Radev, şu ifadeleri kullandı:

 

“Bulgaristan demokrasi dersi vermediği gibi, demokrasi dersi de almaz; özellikle hukukun üstünlüğüne saygı duymayan ülkelerden. Sizi temin ederim ki, Bulgaristan’daki seçim sorunsuz geçecek. Bulgaristan başkalarının duygularına göre değil, hukuka göre hareket eden bir Avrupa ülkesidir.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Ankara’da yaptığı konuşmada "Bulgaristan seçimlerinin huzur içinde geçmesini, adil ve şeffaf bir şekilde neticelenmesini temenni ediyoruz. Orada bazı baskıların gerçekleştiğini görmek, duymak bizi ciddi manada üzmektedir. Bir taraftan demokrasi diyeceksin ama öbür taraftan oradaki Türklere ciddi manada baskı yapacaksın, bu olacak iş değil. Bir taraftan Avrupa Birliği müktesebatı diyeceksin, öbür taraftan Avrupa Birliği müktesebatının tam tersini işleyeceksin, bu olacak iş değil" ifadelerini kullanmıştı.

 

Bulgaristan, 17 Mart’ta Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski'yi başkent Sofya'ya çağırmıştı. Bulgar hükümetinin kararının gerekçesi Türkiye'nin Pazar günü yapılacak seçimlere müdahale ettiği iddiası. Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe de Türk partisi DOST'a destek verdiği gerekçesiyle önceki hafta Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

 

Kaynak: Reuters ve AA

- Advertisment -