Ana SayfaHaberlerGündemIŞİD 'drone'la saldırdı

IŞİD ‘drone’la saldırdı

 

Genelkurmay Başkanlığı, 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre, IŞİD tarafından Vukuf bölgesindeki unsurlara "drone"dan atılan bombayla düzenlenen saldırı sonucu 3 personel hafif şekilde yaralandı. Askerler tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi.

 

Tespit edilen 30 IŞİD hedefine 57 Fırtına atışı yapıldı. Böylece operasyonun başından bugüne kadar, bin 337 hedefe 5 bin 91 atış oldu.

 

Açıklamada, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından Tall Ar, Amiriyah ve El Eyyubiyah'taki dört hedefe beş milli bomba atıldığı da belirtildi. Buna göre, komuta yeri ve silah mevzii olarak kullanılan dört binadaki IŞİD unsurları etkisiz hâle getirildi.

 

 Harekâtın 35. gününde, Azaz-Rai hattında muhaliflerden oluşan 5 Özel Görev Kuvvet Grubu'nun güney istikametindeki ileri harekâtının saat 18.00 itibariyle devam ettiği de belirtildi. Muhalifler tarafından, karadan ve havadan sağlanan ateş desteğiyle Rai'nin güneybatısındaki Tall Ar'da tekrar kontrol sağlandığı ve Vukuf'un güneyindeki bölgenin ele geçirildiği ifade edildi. Buna göre, Rai'nin batısındaki Muraygil ve Mare'nin kuzeyindeki Tulaylin'de kontrol sağlanması için harekât sürüyor.

 

Koalisyon güçleri tarafından, Tulaylin bölgesinde tespit edilen IŞİD unsurlarına yönelik hava harekâtı sonucu bir IŞİD unsuru etkisiz hâle getirildi ve örgütün kullandığı bir bina imhâ edildi. 

 

 

Açıklamada ayrıca IŞİD'den temizlenen bölgelerde, harekâtın başlangıcından bugüne kadar muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imhâ timleri tarafından, 28 mayın ve 981 el yapımı patlayıcının (EYP) kontrollü olarak etkisiz hâle getirildiği de ifade edildi.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -