Ana SayfaHaberlerCeltic taraftarları Filistin eylem yasağını Şampiyonlar Ligi maçında deldi

Celtic taraftarları Filistin eylem yasağını Şampiyonlar Ligi maçında deldi

İskoç temsilcisi Celtic’in taraftarları, kulübün karşı çıkmasına rağmen İsrail’in ablukası altındaki Filistin’e destek vermeye devam ediyor. Şampiyonlar Ligi E Grubu 3. maçında Celtic ile Atletico Madrid maçında yine benzer görüntüler ortaya çıktı.

Ligde 4-1 kazandıkları Hearts maçında takımlarını deplasmanda desteklemek için tribündeki yerini alan yüzlerce Celtic taraftarı, Filistin bayraklarıyla İsrail’e tepki göstermişti.

Celtic Kulübü yetkilileri, Şampiyonlar Ligi’ndeki Atletico Madrid maçına Filistin bayraklarıyla gelinmemesi için taraftarlara çağrı yaptı ancak İskoç taraftarlar, kulübün bu çağrısına kulak asmadı ve tribünlerde Filistin desteğini yine sürdürdü. UEFA’nın konuyla ilgili yasaklamalarını dinlemeyen taraftarlar maç öncesi marşlarla Gazze’ye destek verdi.

Karşılaşma öncesi tribünlere plastik poşetlerle Filistin bayrağı koreografisi yapan İskoç taraftarlar maç içerisinde de Filistin bayraklarını dalgalandırmaya devam etti. Celtic taraftarlarının yer aldığı tribünlerdeki o görüntüler sosyal medyanın da gündemine oturdu.

“Celtic bir futbol kulübüdür, siyasi bir organizasyon değildir” şeklindeki kulüp açıklamasına tepki gösteren Celtic Taraftarlar Derneği, “Tribünlerde siyasi görüşlerini ifade etme hakkına sahip olduklarını” ifade etti.

2016’da Filistin Bayrağı açtığı için UEFA soruşturmasına maruz kalan Celtic taraftarı para cezasının 2 katı bağış toplamışlardı.

- Advertisment -