Ana SayfaHaberlerGündemTrump: IŞİD lideri El Bağdadi öldü

Trump: IŞİD lideri El Bağdadi öldü

 

ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin ABD ordusunun düzenlediği operasyon sırasında öldüğünü doğruladı.

 

Amerikan birliklerinin operasyonunun yaklaşık iki saat sürdüğünü kaydeden Trump El Bağdadi'nin izinin bir tünelde köpeklerle bulunduğunu ve takip sırasında El Bağdadi'nin üzerindeki yeleği patlattığını söyledi. Trump "Köpeklerimizle izini bulduğumuzda, tünelin sonuna ulaşmıştı. Üzerindeki yeleği patlatarak kendini ve üç çocuğunu öldürdü" diye konuştu. Patlamada El Bağdadi'nin bedeninin parçalandığını belirten Trump tünelin de üzerine yıkıldığını söyledi. Trump operasyonda 11 çocuğun ise kurtarıldığını aktardı.

 

Patlama nedeniyle cesedin tanınmayacak halde olduğunu belirten Trump ancak DNA testlerinin cesedin El Bağdadi’ye ait olduğunu doğruladığını söyledi.

 

Beyaz Saray'dan cumartesi gecesi operasyonu "film izler gibi" izlediğini belirten Trump, El Bağdadi'nin "bir korkak gibi kaçarak ve ağlayarak" öldüğünü söyledi.

 

ABD Başkanı operasyon sırasında önemli bilgilerin de ele geçirildiğine dikkat çekti.  ,

 

Trump Suriyeli Kürtlerin operasyona yararlı olan önemli istihbarat paylaştığını söyledi. ABD Başkanı Trump operasyonla ilgili olarak Rusya, Türkiye, Irak ve Suriye Kürtlerine verdikleri destek için de teşekkür etmek istediğini belirtti.

 

ABD Başkanı Trump önümüzdeki günlerde yeni operasyonlar düzenleneceğinin bilgisine sahip olduğunu ifade etti.

- Advertisment -