Ana SayfaHaberlerGündemYıldırım: Türkiye 'evet'le Avrupa'yı inletecek

Yıldırım: Türkiye ‘evet’le Avrupa’yı inletecek

 

Ardahan'da miting yapan Başbakan Binali Yıldırım, önce Almanya sonra Hollanda ile yaşanan siyasi krize değindi. Başbakan Yıldırım, "Bu millet oynanmak istenen kirli oyunu görüyor ve biliyor. Bunun cevabı 16 Nisan'da. Türkiye, 'evet'le Avrupa'yı inletecek" dedi.

 

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

 

"Almanya, Hollanda yöneticilerini buradan kınıyorum. Esasında Almanya olsun Hollanda olsun nüfusun çoğu, orada yaşayanların büyük bir kesimi Türkiye'ye karşı düşman değil, Türkiye'nin dostu ama yöneticiler, seçim olacak, fazla oy almak için oturuyorlar, yatıyorlar, kalkıyorlar Türkiye. Türkiye olmayınca işleri rast gitmiyor. Bu Türkiye ne kadar büyük bir memleketmiş, Avrupa'nın siyaseti de artık Türkiye'den belirleniyor. Bilsinler ki bunlar bizi kutlu yolculuğumuzdan döndüremezler."

 

"Bu millet oynanmak istenen kirli oyunu görüyor ve biliyor. Bunun cevabı 16 Nisan'da. Türkiye, 'evet'le Avrupa'yı inletecek."

 

"Vakti zamanında memleketi yönetemeyenler şimdi Türkiye'nin geleceği hakkında ahkâm kesiyorlar. Bunlar bir belediyeye bile sahip çıkamadılar, ülkenin geleceğine mi karar verecekler."

 

"Türkiye'nin vaktini, insanımızın enerjisini boşa tüketen bu terör belasını da memleketimizin gündeminden düşüreceğiz. Millet olarak mutlu, kalkınmış bir Türkiye için birlikte çalışacağız. Birlik içinde, beraberlik içinde, tek yürek halinde yürümeye devam edeceğiz ve bütün hayâlleri tek tek gerçeğe dönüştüreceğiz."

 

Kaynak: AA

- Advertisment -