Ana SayfaHaberlerBedenin Sınırlarını Deneyimlemek

Bedenin Sınırlarını Deneyimlemek

“Bedenin Hafızası (2011)” ve “Kara Duyu (2015)” sergileriyle hesaplaştığı duyumsamayı “Corpus Magnum” serisiyle başka bir plastiğe taşıyor. Hep beden, sıvılar, kıvrımlar ve “saçılma” ile derdi olmuştur Nesli Türk'ün. Bedenin saçıldığı büyüklüğü boyamak… Ötesi, dünyevi ve sonsuz!

Nesli'nin güçlü desenine ve boya sürüşüne eşlik eden bu yaklaşım, “Corpus Magnum” ile eskizin hafifliğine dönüşerek sökün ediyor gözlerimize. İnsanın, “anima” ya da arzunun dolayımsız akışı…  Tanıdık olan;  Nesli'nin tuvallerinde “Büyük Beden”in ya da  “kadın oluşun” gözüne dönüşüyor.

Kıvrılan beden, açılan ağızlar; hep bedenin devinimiyle uğraşıyor ressam… Sarının salınımı, titreyen melenkolisi ve grinin gölgesiyle parlayan, açılan bir yüzey. Bedenin kıvrımı ve sancısı insanlığımızın gözüne evriliyor sarsıntılı güncelliğiyle. Bakan mıyız? Yoksa bakılan mı olduk hep…

Genç kuşağın güçlü fırçalarından Nesli Türk  “Corpus Magnum” resimleriyle bu bakışı sorgulamaya çalışıyor bıkmadan.  Büyük bir bedeniz aslında hepimiz!

“Corpus Magnum” 11 Mart-1 Nisan 2019 tarihleri arasında MERKUR’de izlenebilir.

 

 

 

 

 

Nesli Türk Kimdir? 

1983 yılında, İzmir’de doğdu. 2002 yılında Yeditepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Plastik Sanatlar Bölümü’ne kaydoldu ve üç dönem boyunca mesleki İngilizce görerek üniversitenin hazırlık sınıfında okudu.

2003 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Resim Bölümü’nde lisans öğrenimine başladı. 2009 yılında lisans öğrenimini tamamladı.

Aynı yıl, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Resim Bölümü, yüksek lisans programına girmeye hak kazandı.

2010 senesinde yüksek lisans öğrenimine devam ettiği sırada, Erasmus öğrenci değişim programı ile Almanya’da Halle, Burg Giebichenstein Hochschule für Kunst und Design/Burg Giebichenstein, Sanat ve Tasarım Üniversitesi’nde öğrenim gördü.

2011 yılında Akademililer Sanat Galerisi’nde Bedenin Hafızası isimli ilk kişisel sergisini açtı.

2013 yılında yüksek lisans programından 20. Yy Resminde Ekspresif Beden İmgesi isimli eser metni çalışması ile mezun oldu.

Aynı yıl, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Resim Bölümü sanatta yeterlik (doktora) programına girmeye hak kazandı. 2017 yılında Resim Sanatında Ekspresif Bedenin Melankoli Kavramı İle İlişkilendirilmesi isimli eser metni çalışması ile mezun oldu.

2015 yılında, KARŞI Sanat Çalışmaları’nda, Kara Duyu isimli ikinci kişisel sergisini açtı.

Yurtiçinde ve yurtdışında pek çok karma sergiye katılmış olan sanatçı, İstanbul’daki atölyesinde çalışmalarına devam etmektedir. Ayrıca çeviri çalışmaları yapmış olan Nesli Türk’ün Türkçe’ye kazandırdığı eserler arasında Paul Virilio’nun Sanat Kazası isimli kitabı bulunmaktadır.

 

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik