Ana SayfaHaberlerÖzpetek son filmini İtalya’da tanıttı

Özpetek son filmini İtalya’da tanıttı

 

İtalya’da yaşayan Türk yönetmen Ferzan Özpetek’in 2014'te yazdığı ilk kitabı “İstanbul Kırmızısı”ndan esinlenerek beyaz perdeye uyarladığı kitabıyla aynı ismi taşıyan son filminin ön tanıtımı, Roma’da pek çok ünlü filmin galasının yapıldığı The Space sinema salonlarında gerçekleştirildi. 

 

Çekimleri geçen Mayıs ve Haziran aylarında İstanbul’da gerçekleştirilen "İstanbul Kırmızısı"nın tanıtımına, yönetmen Ferzan Özpetek, filmin İtalyan yapımcısı Tilde Corsi, Türk yapımcılardan Zümrüt Arol Bekçe katıldı. Filmden 3 dakikalık tanıtım videosunun gösterildiği etkinlikte, film ekibi, İtalyan basınının sorularını yanıtladı.

 

Filmin çekildiği sırada Türkiye’de olan olaylara rağmen gerek ekibinin gerekse kendisinin bu filme çekmeye odaklandıklarını anlatan Özpetek, terör gibi hadiselerin Belçika gibi Avrupa ülkelerinde ve dünyanın pek çok yerinde yaşandığını söyledi.

 

Yapımcılardan Zümrüt Arol Bekçe de filmin çekildiği sırada Türkiye’nin kolay günler geçirmediğini ancak meydana gelen terör saldırıları ve 15 Temmuz darbe girişimine rağmen Tilde Corsi ve Ferzan Özpetek’in filmden asla vazgeçmediğini ifade etti.

 

Bir soru üzerine bu filminde öncekilerin aksine çok fazla müzik koymadığını belirten Özpetek, "Müzik ve ses bakımından şehirdeki çılgınca gürültüden yararlandım" dedi.

 

Filmin oyuncu kadrosunun tamamının Türk olmasına ilişkin bir soru üzerine de usta yönetmen, filmin oyuncularının her birinin ayrı ayrı yıldız olduğunu, hepsinin dünyanın farklı yerlerinde tanındığı aktardı.

 

Özpetek, Mayıs ve Haziran aylarında Napoli’de çekmeyi planladığı yeni filminin senaryosunun yazımının bitmek üzere olduğunu açıkladı ve bu filminden sonra belki yine Türkiye’ye film çekebileceğini söyledi. 

 

Başrollerinde Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Nejat İşler, Mehmet Günsür, Çiğdem Onat, Serra Yılmaz ve Zerrin Tekindor’un yer aldığı "İstanbul Kırmızısı”nın Mart ayı başında gösterime girmesi bekleniyor.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -