Ana SayfaHaberlerSinemada haftanın filmleri (28 Aralık 2018)

Sinemada haftanın filmleri (28 Aralık 2018)

 

Aquaman

Warner Bros’un son DC Comics süper kahraman filmi “Aquaman” gümbür gümbür ülkemize de geliyor. Game of Thrones dizisiyle “erkek” kavramına bambaşka bir boyut getiren Jason Mamoa, okyanuslar altında inşa edilen Atlantis krallığının tahtının varisi olarak karşımıza çıkıyor. Senaryoda kendisi için yazılan karakteri çok sevdiğini, eğlenceli bir kahraman olduğunu ve o kahramanı yaratırken Guns n Roses'ın gitaristi Slash'ten etkilendiğini söyleyen Mamoa’ya hayran olmamak elde değil. Filmin kötü adamı, Aquman’in yarı kardeşi Orm’a Patrick Wilson hayat veriyor. Aktör, Orm karakterinin öfkesinin su üstündeki dünyanın iğrençliğinden kaynaklandığını söylüyor. Haklı da. Deli yönetmen James Wan’ın imzasını taşıyan filmde Atlantis tahtının danışmanı Nuidis Vulko rolünde Oscar adayı usta oyuncu Willem Dafoe, Atlantis'in kraliçesi Mera rolünde Amber Heard karşımıza çıkıyor. İyi ve kötünün su altındaki savaşını izlemek hepimizi eğlendirecek.

 

Börü

Star TV’de 6 bölüm yayınlanan mini dizi “Börü” final sahnesiyle merak uyandırmıştı. Dizinin sonundaki 15 Temmuz detayı heyecan yaratmış, devamının sinemada gösterileceğine dair ipuçları verilmişti. O gün geldi çattı. “Dağ” serisinin mimarı Alper Çağlar’ın senaryosuna imza attığı filmde, dizinin kadrosundan Serkan Çayoğlu, Murat Arkın ve Emin Benderlioğlu var. Cem Özduru ve Can Emre’nin yönetmen koltuğunu paylaştığı filmde, 15 Temmuz gecesi Börü isimli Polis Özel Harekat timinin yaşadıklarını anlatılıyor.

 

Eşitlik Savaşçısı

Ruth Bader Ginsburg 85 yaşında bir hanımefendi. ABD Yüksek Adalet Divanı Hakimi Ginsburg, kadın olması, yahudi olması ve tabi ki idealist olmayı nedeniyle bugünlere kolay gelmedi. Üniversite yıllarında başlayan kadın-erkek eşitsizliği sorununa o yıllarda tanıştığı eşi Marty ile birlikte göğüs gerdi. Gerçek hayat hikayeleri çekmeyi seven Hollywood, bu kez adeta “Me Too” hareketine destek veriyor. Filmde Ruth’un Anayasa Mahkemesi’nin uyguladığı bir cinsel eşitsizlik kararını bozdurma çabaları da anlatılıyor. Mimi Leder’in yönettiği filmde Ginsburg’u Felicity Jones canlandırıyor.

 

Müsadenizle Büyükler

Talip Karamahmutoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği Müsaadenizle Büyükler, sokağa terk edilmiş köpeklerle ilgilenirken yetişkinlerle mücadele etmek zorunda kalan bir grup iyiliksever çocuğun hikâyesini anlatıyor. Talip Karamahmutoğlu’nun yönettiği filmde Emre Altuğ da rol alıyor.

 

Mary Poppins: Sihirli Dadı

Yönetmen Rob Marshall, oyuncu kadrosunda Emily Blunt, Meryl Streep, Lin-Manuel Miranda, Colin Firth, Emily Mortimer, Ben Whishaw ve Julie Walters var. Bazı filmler sadece ekibi için bile izlenebilir, ki “Mary Poppins: Sihirli Dadı” zaten iyi bir film. Klasikleşmiş müzikal Mary Poppins'in dünyasına yeni bir pencereden bakan film 1930'ların Londra'sında geçiyor. Sıradışı dadı Mary Poppins’in yıllar sonra dadılık yaptığı ailenin yanına dönüyor ve tuhaflıklar macerası başlıyor. Marc Shaiman ve Scott Wittman’ın müziklerine imza attığı bu fantasik müzikali kendinize bir yılbaşı hediyesini gibi düşünün!

 

Troller ve Dinozorlar

Alex Sebastian'ın yönettiği animasyon Trolled, Prenses Cupcake ve sihirli yaratıklardan oluşan arkadaş grubunun Trol krallığını ele geçirmeye çalışan ejdere karşı mücadelesini anlatıyor.

 

Süper Ayı

Wang Qi'nin yönetmenliğini üstlendiği Super Bear, hayvan tüccarları tarafından alıkonulan oğlu Zack'i kurtarmaya çalışan baba ayı Dash'in mücadelesini anlatıyor.

 

Güven

Bülent Çolak, Serkan Keskin, Feride Çetin ve Ahmet Kaynak'ın rol aldığı Sefa Öztürk yönetmenliğindeki Güven; iki gencin karşılıklı yitirmeye başladıkları güven duygusunu ve aile bağlarının kopuşunu anlatıyor.

 

Nebula

Tarık Aktaş'ın yönetmenliğini yaptığı Nebula, ruhun doğadaki yerini keşfeden bir gencin çıktığı yolculuğu konu ediniyor.

 

Chef

Bekir Aksoy, Müge Ulusoy, Şebnem Köstem, Buket Dereoğlu, Hacı Ali Konuk ve Fatih Ayhan'ın kamera önüne geçtiği Chef adlı filmin yönetmenliğini Mehmet Gün üstlendi.

 

Trileçe

Ahmet Sönmez'in yönettiği Trileçe, çıkan bir yangın sonucu 10 yaşında kimsesiz kalan bir çocuğun, bir mektup üzerine Makedonya'ya yaptığı yolculuğu anlatıyor.

Senaryosu H. Erkan Işıklı'ya ait olan dram türündeki filmde Derda Yasir Yenal, Emirhan Oktay, Semra Dinçer, Gökhan Atalay ve Ümit Bülent Dinçer oynuyor.

 

 

 

 

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik