Ana SayfaHaberlerSinemada haftanın filmleri (4 Ocak 2018)

Sinemada haftanın filmleri (4 Ocak 2018)

 

Kimsesiz Çocuk Remi

1996'da yayınlanmaya başlayan ve 26 bölüm süren çizgi film, o dönem ilikleri kurutmuş, gözyaşı selleri oluşturmuştu. Fransız yazar Hector Molet'in eserinden uyarlanan Kimsesiz Çocuk Remi bu kez sinema perdesinde boy gösteriyor. Antoine Blossier'in sinemaya uyarladığı Kimsesiz Çocuk, henüz bebekken terk edilmiş olan Remi'nin hikâyesini konu ediniyor.

 

Kız

Cannes’da Belirli Bir Bakış bölümünde dünya prömiyerini yapan “Girl” Cannes’da FIPRESCI Ödülü, En İyi İlk Film’e verilen Altın Kamera, Kuir Palmiye ödüllerini kazandı, başroldeki genç oyuncu Victor Polster’e En İyi Oyunculuk ödülünü getirdi. Yönetmen Lukas Dhont’un 2009’da Belçika’da bir gazetede okuduğu haberden yola çıkarak çektiği filmde 15 yaşındaki ergen bir trans bireyin balerin olma mücadelesi anlatılıyor. Haftanın iyileri arasında.

 

Araf 2: Cin Bebek Doğuyor

2006’da Biray Dalkıran’ın yönettiği “Araf”ın devamı olan Araf 2: Cin Bebek Doğuyor’da Dalkıran yine yönetmen koltuğunda. Sara hastalığı mı, cin çarpması mı belli olmayan bir takım belirtilen gösteren Kübra ve kocası Ahmet’in karanlık macerasında başrolü Emre Kızılırmak ve Cevahir Turan paylaşıyor.

 

Yangın Yeri

Paul Dano’nun ilk yönetmenlik deneyimi olan film, Richard Ford'un aynı isimli romanından uyarlandı. Jake Gyllenhaal ve Carey Mulligan’ın başrolünü paylaştığı film 60’lı yıllarda geçiyor. İkilinin performanslarının başarısının yanı sıra, insanın değişen koşullar altında nasıl afalladığını, göze sokmadan ama yine de yaralayarak anlatıyor olması da takdire şayan. Yönetmenin bolca alkış aldığı filmi görün derim. İşsizlik, bir ailenin dağılmaya yüz tutması, ahlak gibi birçok konuya değinen film, haftanın iyileri arasında.

 

Süper Ayı

Wang Qi'nin yönetmenliğini üstlendiği Super Bear, hayvan tüccarları tarafından alıkonulan oğlu Zack'i kurtarmaya çalışan baba ayı Dash'in mücadelesini anlatıyor.

 

Üç Hayat

İranlı yönetmen Jafar Panahi, Cannes Film Festivali’nden En İyi Senaryo Ödülü'nü alan filmiyle vizyonda. Başrolde de yer alan Panahi filmde, sosyal medyadan bir video paylaşarak, ailesinin konservatuvarda okumasına izin vermemesi üzerine evden kaçan Marziye’yi bulmak üzere İran’ın Türkçe konuşulan kuzey bölgesine doğru yollara düşüyor. Sosyal medyayı, İran’ın bazı kesiminin sanata bakışını ve toplumsal uçurumları anlatan yönetmene filmde Behnaz Jafari eşlik ediyor.

 

Bekarlığa Feda

Ali Doğançay ve Cem Sürücü’nün yönetmen koltuğunu paylaştığı “Bekarlığa Feda” 3 yakın arkadaşın felakete dönüşen bekarlığa veda eğlencesini mercek altına alıyor. Yerli komedinin oyuncu kadrosunda Ali Burak Ceylan, Eren Pekgöz, Volkan Cal, Yağmur Ün, Mahmut Gökgöz, Melis Tüzüngüç ve Nurseli İdiz yer

 

"Maşa ile Koca Ayı: Yepyeni Maceralar

Çocuklar Maşa ile Koca Ayı'yı ölümüne seviyor. Ben sevmeyin demiyorum ama hipnotize olmuş gibi izleyince, insan ürküyor. Maşa ile Koca Ayı bu kez Yepyeni Maceralar adıyla 3. kez sinema perdesinde boy gösteriyor.

.

 

- Advertisment -