Ana SayfaHaberlerGenç martılara simit atmaya inceleme!

Genç martılara simit atmaya inceleme!

 

Kadıköy Anadolu Lisesi'nde her yıl yapılan 'hoşgeldin' etkinliğine dair video dün sosyal medyada yayıldı. Videoda üst dönem öğrencilerin yeni gelen öğrencilere okulun sembolü olan 'martı'yı hatırlatmak üzere simit attığı görüntülerde 2018 yılında atanan okul müdürü Ali Fuat Günay simit atmayı durdurma çağrısı yaptı. Güney, kürsüden öğrencilere  "Yeni 'martılar'ımıza çiçekler atalım çünkü nimet Kurtuluş Savaşı'nda da Çanakkale Savaşı'nda da bu milletinin en büyük değeriydi" dedi. Okulun bahçesinde, üzerinde ‘Martılarımız, yuvanıza hoş geldiniz’ yazılı bir pankart asılı olduğu görüldü.

 

"O simitler çöpe değil martılara gidiyor"

 

NTV'de yer alan habere göre, Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yiğit Divriklioğlu ise simitlerin 'israf' edildiğine dair tepkileri yanıtladı. “Simit atma olayı bizim eskiden beri gelen bir geleneğimiz. Ne kadar eski tam bilmiyorum ama ben geldiğimden beri devam eden bir şey. Ben bu okula gelmeden de böyle bir gelenek olduğunu biliyordum ve beni mutlu etmişti böyle bir gelenek olması. Zaten çocukluğumdan beri bu okulu istiyordum. Bu simitleri biz önceden topluyoruz. Kurumuş simitler oluyor hepsi" diyen Divriklioğlu, "O simitler çöpe değil martılara gidiyor. Ne öğrencilerin canı yanıyor o videoda, hiç öyle bir şey yok, ne de biz onu vahşet için, çocuklara zarar vermek için yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

İnceleme başlatıldı

 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü gelenekle ilgili  inceleme başlattı. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, "Kadıköy Anadolu Lisesinde, yeni eğitim öğretim yılı açılış töreni sırasında 'Liseye yeni başlayan öğrencileri karşılama' adı altında gerçekleştirildiği ifade edilen söz konusu 'etkinlik'le ilgili olarak müdürlüğümüzce inceleme işlemi başlatılmıştır." ifadeleri yer aldı.

 

Okul kurulduğundan simgesi 'martı'

 

1955 yılında 'Kadıköy Maarif Koleji' adıyla kurulan daha sonra Kadıköy Anadolu Lisesi adını alan okulun kuruluşundan beri simgesi martı. Okul öğrencileri ve mezunlarına 'martı' diye hitap ediliyor.

- Advertisment -