Ana SayfaDış HaberYeni belgeler açıklandı: Epstein eski İsrail Başbakanı Ehud Barak ile en az...

Yeni belgeler açıklandı: Epstein eski İsrail Başbakanı Ehud Barak ile en az 36 kez görüşmüş. MOSSAD için mi çalışıyordu?

Jeffrey Epstein ile ilgili yeni açıklanan mahkeme belgeleri, reşit olmayan kızları ünlülere pazarlayan seks ağını yöneten Epstein’in İsrail eski Başbakanı Ehud Barak ile yaklaşık 36 kez görüştüğünü ortaya koydu. Barak, 2016 yılında Epstein’in Manhattan'daki evine yüzünü bir fularla kapatak girerken fotoğraflanmıştı. Aynı gün eve genç kadınların da girip çıktığı görülmüştü. Barak ile sık görüşmeler, Epstein’ın MOSSAD için çalıştığı ve ünlülere şantaj yaptığı yolundaki iddiaları yeniden alevlendirildi. Eski bir MOSSAD ajanı, Epstein’ın şantaj için bağlantılarından en çok yararlandığı ismin Prens Andrew olduğunu iddia etti.

Ehud Barak’ın adı Epstein’ın sevgilisi ve sex ağındaki ortağı Ghislaine Maxwell’e karşı açılan hakaret davasında yeni açıklanan belgelerde yer aldı

Barak, 35 yıl İsrail ordusunda çalışmış, Genelkurmay Başkanı olmuş, ardından 1991-2001 yılları arasında Başbakanlık yapmıştı.

Yeni dosyalara göre Barak, Epstein ile en az 36 kez görüşmüş ve 2016 yılında Manhattan’daki evine yüzünde bir eşarpla girerken görüntülenmişti. Aynı gün genç kadınlar eve girip çıkarken görülmüştü.

Eski İsrailli casuslar, Epstein’ın uluslararası seks ticaretinin, siyasi ve iş dünyasının elitlerine şantaj yapmak için değerli ‘kompromat’ malzemesi elde eden bir bal küpü tuzak operasyonu olduğunu benzetmişti.

Eski Mossad ajanı Ari Ben-Menashe RT International’a verdiği demeçte ‘Prens Andrew’a şantaj yapılmıyordu, o yararlı bir aptal olarak kullanılıyordu. Bazı ünlüleri getirmek için kullanılıyordu” dedi.

Ben Menashe 1977’den 1987’ye kadar İsrail Askeri İstihbarat Müdürlüğü için çalışmış bir ajan.

İddialar Epstein’ın eski ‘akıl hocası’ Steven Hoffenberg tarafından da desteklenmiş ve Epstein’ın prensle olan ilişkisinden ‘Super Bowl kupası’ olarak bahsettiğini iddia etmişti. .

İkilinin dostluğu sırasında Andrew, Ghislaine Maxwell ve Epstein’ı Londra’daki yüksek sosyete etkinliklerine davet etmiş, hatta Kraliçe’nin Balmoral malikanesinde kalmalarına bile izin vermişti.

Andrew o dönemde Birleşik Krallık’ın uluslararası ticaret elçisi olarak görev yapıyor ve hükümetin yurt dışında iş dünyasını teşvik etmesine yardımcı oluyordu.

İddialara göre Epstein’ın sağ kolu olan Maxwell de iddia edilen bal tuzağı operasyonuyla yakından ilgili.

İngiliz gazete patronu olan babası Robert Maxwell’in de Mossad ajanı olduğu ve Epstein ile MOSSAD arasındaki bağlantıyı sağlamış olabileceği iddia ediliyor.

Eski Mossad ajanı Ben-Menashe’ye göre Epstein casusluk oyunuyla Ghislaine’in babası Robert tarafından tanıştırıldı.

Miami Herald için Epstein vakasını ortaya çıkaran gazeteci Julie K Brown da Epstein ve Maxwell’in ölümleri arasındaki ürkütücü benzerliklere dikkat çekti.

66 yaşındaki Epstein, işlediği suçlar nedeniyle yargılanmayı beklerken 2019 yılında New York Metropolitan Islah Merkezi’ndeki hücresinde intihar etmiş halde ölü bulunmuştu.

Maxwell de 1991 yılında İspanya’nın Kanarya Adaları’ndaki lüks yatı The Lady Ghislaine’de boğulmuştu.

İsrail’in Süper Casusu ve The Life and Murder of a Media Mogul adlı kitapların yazarları Gordon Thomas ve Martin Dillon, Maxwell’in gizemli ölümüne yol açan şeyin, kamusal çıkarları ile ‘casusluk’ rolü arasındaki çatışma olduğunu öne sürmüşlerdi.

Eski Mossad ajanı Ari Ben-Menashe, Epstein’ın işverenleri için casusluk yaptığını ve Ghislaine’in yine devlet kurumu için çalışan babası Robert Maxwell tarafından oyuna getirildiğini iddia etti.

Epstein, 2014 yılında CIA’in şimdiki başkanı William J Burns ile birçok kez bir araya gelmişti.

Kardeşine göre Epstein hem Hillary Clinton’ı hem de Donald Trump’ı 2016 genel seçimlerinin dışında bırakacak bilgilere sahipti.

Mark Epstein Çarşamba günü New York Post’a şunları söyledi: ‘İşte doğrudan bir alıntı: “Eğer her iki aday hakkında bildiklerimi söyleseydim, seçimi iptal etmek zorunda kalırlardı.’ Jeffrey 2016’da bana böyle söylemişti.”

Gazeteci Julie K Brown da Epstein’ın İsrail istihbarat servisleriyle ‘bağlantılarının olmasının ihtimal dışı olmadığını’ belirtti.

Wall Street Journal tarafından hazırlanan bir rapor, seks taciri ile CIA’in şu anki başkanı William J Burns arasında, 2008 yılında fuhuş suçundan ilk mahkumiyetinden sonra bile yapılan görüşmeleri ortaya çıkarmıştı.

- Advertisment -