Ana SayfaHaberlerDünyaAntalya Rixos’taki “gıda zehirlenmesi” iddiaları İngiliz medyasında: “Düşük hijyen standartlarından kaynaklı bir...

Antalya Rixos’taki “gıda zehirlenmesi” iddiaları İngiliz medyasında: “Düşük hijyen standartlarından kaynaklı bir bakteri”

Antalya’daki Rixos Sungate Hotel’de gıda zehirlenmesi vakaları ile ilgili haberler İngiliz medyasının gündeminde kalmaya devam ediyor. Nisan ayından bu yana otelde tatil yapan İngiliz turistlerden 30’dan fazlasının rahatsızlandığı iddia ediliyor. Medyaya konuşan bir tatilci, eşinin rahatsızlığı üzerine Antalya’da gittikleri Medical Park hastanesindeki doktorların da eşi için “gıda zehirlenmesi” teşhisi koyduğunu söyledi. Tatilcilerin avukatı Jatinder Paul: “Düşük hijyen standartlarından kaynaklanan bir bakteri salgını." Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı yöneticisi: “Türkiye’den dönen turistlerle ilgili iddiaları soruşturuyoruz.”

İngiltere medyasında çıkan haberlere göre, Almanya’nın önde gelen turizm acentelerinden TUI aracılığıyla Antalya’daki Rixos Sungate Hotel’de tatil yapan 30’un üzerinde İngiltere vatandaşı zehirlenme şüphesiyle hastanelik oldu.

Türkiye’den İngiltere’ye döndükten sonra da rahatsızlıkları süren ve hastaneye giden kişilerden bazılarında “Salmonella” bakterisi teşhis edildiği iddia edildi.

9 Nisan’a denk gelen Paskalya Bayramı’nın olduğu tarihlerde İngiltereli turistlerin otelle ilgili gıda zehirlenmesi şikayetlerinin başladığı ancak TUI’ın bu şikayetleri yalanladığı ve İngiltere’den yeni tatilcilerin otele gelmeyi sürdürdüğü belirtildi.

Tatilcilerin avukatı: “Dostane bir şekilde çözülmezse hukuki süreç başlayacak”

BBC’nin haberinde, 30 Mart-8 Haziran tarihleri arasında otelde kalan yüzden fazla turisti temsil ettiği belirtilen “Irwin Mitchell” hukuk firmasından avukat Jatinder Paul’un açıklamalarına yer verildi.

Paul, “düşük hijyen standartlarından kaynaklanan bir bakteri salgını” yorumunu yaptı ve şöyle devam etti:

“Birden fazla ailenin aynı zamanda, aynı tesiste benzer korkunç hastalık semptomlarından mustarip olması çok endişe verici. Doğal olarak, beş yıldızlı bir tatilde nasıl bu kadar hasta olduklarına dair cevaplar istiyorlar. Hiç kimse tatil beldesinde ve hatta eve döndükten sonra tıbbi tedaviye ihtiyaç duyacağını tahmin ederek tatile çıkmaz.”

Paul, sorunun ihmalden kaynaklandığını ve dostane bir şekilde çözülememesi halinde hukuki sürecin başlayacağını söyledi.

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı: “İddiaları soruşturuyoruz”

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı’ndan (UKHSA) Dr. Lesley Larkin de konuyla ilgili açıklama yaptı.

Kurumun; İzleme, Gastrointestinal Patojenler ve Gıda Güvenliği biriminin başkanı olan Larkin, “Kurumumuz Türkiye’den dönen turistlerle ilgili iddiaları soruşturuyor. Eğer yakın bir zaman içinde Türkiye’den geldiyseniz ve herhangi bir rahatsızlık semptomundan endişe ediyorsanız doktorunuzla iletişime geçin” diye konuştu.

“Medical Park’taki doktorlar da ‘gıda zehirlenmesi’ dedi”

Daily Mail’in haberine konuşan Holly Laird adlı bir kişi, eşinin otelde rahatsızlanması üzerine Antalya’da Medical Park hastanesine gittiklerini ve oradaki doktorların da eşinin gıda zehirlenmesi geçirdiğini söylediklerini anlattı.

Laird de Nisan ayında otelle ilgili gıda zehirlenmesi iddialarını duyduğunu ve TUI ile iletişime geçtiğini, acentenin güvence vermesi üzerine tatil planını yapmaktan vazgeçmediklerini söyledi.

- Advertisment -