Ana SayfaHaberlerKızıl Goncalar krizi sürüyor: Vakıflar Müdürlüğü iki mekanın çekim izinlerini iptal etti

Kızıl Goncalar krizi sürüyor: Vakıflar Müdürlüğü iki mekanın çekim izinlerini iptal etti

Yayınladığı ilk bölümü sonrası yayından kaldırılması için kampanyalar başlatılan, reklam afişlerine boya atılarak protesto edilen, tepkiler üzerine RTÜK’ün inceleme başlattığını duyurduğu Kızıl Goncalar dizisinin şimdi de iki mekan için aldığı çekim izinleri iptal edildi. İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, Bayrampaşa Medresesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları ve Mensupları Vakfı binalarında dizinin çekimleri için verilen izinleri iptal etti.

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, FOX TV’de yayınlanan ilk bölümünün ardından yayından kaldırılması için çağrılar yapılan ve hakkında RTÜK’ün inceleme başlattığı “Kızıl Goncalar” dizisi için verilen iki mekanın çekim izinlerini iptal etti.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın kendi sitesindeki haberine göre; Gold Prodüksiyon Yapımcılık A.Ş.‘nin dizide kullanılan Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın (HEVKA) bulunduğu Bayrampaşa Medresesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları ve Mensupları Vakfı binasında (Siyasal Vakfı) çekim izinlerinin iptal edildiği açıklandı ve gerekçe olarak da diziyle ilgili oluşan kamuoyu baskısı ile RTÜK’ün inceleme başlatması gösterildi.

Şirket büyük bütçeler ayırarak yeniden dizayn ettiği mekanların yerine farklı yerlerde mekanlar bakmaya başladı.

- Advertisment -