Ana SayfaHaberlerDünya17 bin ada, 193 milyon seçmen

17 bin ada, 193 milyon seçmen

 

Endonezya, 190 milyondan fazla seçmenin katılacağı, dünyanın en büyük seçimlerinden birine sahne oluyor. Oy verme işlemi bu sabah başladı.

 

Güvenlik güçlerinin gözetiminde gerçekleşen seçimlerin en büyük özelliği, lojistik sıkıntılar. Ülke 17 bin adacıktan oluşan bir takımada. Sandıklar fil sırtında oy verme noktalarına taşınıyor.

 

Seçim afişlerinin de asıldığı fillerin sırtındaki görevliler, 809 binden fazla seçim sandığını hazırlamak zorunda.

 

Coğrafik koşulların zorluğu nedeniyle, oy verme işlemi için gereken malzemelerin çoğu at sırtındaki görevlilerce taşınıyor. Doğu Cava'daki bu kadın seçimler öncesi sandıkları oy verme yerine yetiştirmeye çalışıyor.

 

Maros'taki bir köyde görevliler, oy sandıklarını nehirden geçerek yerine ulaştırmaya çabalıyor.

 

20 siyasi partinin katıldığı seçimler renkli görüntülere sahne oluyor.

 

Süperkahraman kostümleri içindeki görevliler sandıkları yerlerine taşıyıp, oy verme işlemine destek verecekler.

 

Seçimlerde sadece devlet başkanı değil, başkan yardımcısı, temsilciler meclisi üyeleri ve bölgesel temsilciler konseyinin üyeleri de oylanıyor.

 

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo oy verdikten sonra bir basın açıklaması yaptı. Seçimleri kazanacağı düşünülen Widodo 5 yıl daha görevde kalmak için yarışıyor.

 

Seçmenler daha sandıklara gitmeden önce dahi bazı usülsüzlük iddiaları ortaya atıldı. Komşu ülke Malezya'daki bir depoda kaçak oy pusulaları bulunduğuna ilişkin bir video yayıldı, ardından soruşturma açıldı.

- Advertisment -