Ana SayfaHaberlerDünyaÇin,“Orta Doğu güvenlik forumu” düzenliyor

Çin,“Orta Doğu güvenlik forumu” düzenliyor

 

Çin’in önerisiyle kurulan “Orta Doğu Güvenlik Forumu”, 27-28 Kasım tarihlerinde Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek. Forumda Orta Doğu ülkelerinin yanı sıra Türkiye, Rusya, Avrupa Birliği ülkeleri, İran ve İngiltere’den çok sayıda siyasetçi ve uzman katılacak. Katılımcılar Orta Doğu’da güvenliğin nasıl sağlanacağı yönündeki tarihi konuları ele alacak. 

 

Çin Uluslararası Sorunlar Araştırma Enstitüsü tarafından düzenlenecek forumla ilgili bir açıklama yapan enstitünün yöneticisi Dong Manyuan, “İnsanlığın, özellikle de İslam’ın ve İslam medeniyetinin beşiği olan bölge, halihazırda dünya ekonomisinin işleyişinin ve insanlığın refahının kaynak noktalarından. Dünyanın Orta Doğu’ya, Orta Doğu’nun da dünyaya ihtiyacı var. Ancak ne yazık ki, güzel ve bereketli Orta Doğu, karmaşık sebepler yüzünden uzun yıllar boyunca savaşlara, çatışmalara ve çalkantılara sürüklendi. Dünya halkları bu durumdan acı duyuyor. Orta Doğu’da yaşayanlar ise barış, istikrar, refah ve mutluluğa erişmeyi, tüm savaşlara, çatışmalara ve çalkantılara son vermeyi arzuluyor” dedi.

 

İki gün sürecek olan toplantıda uluslararası toplumla birlikte bölgede güvenliği sağlayacak yöntemlerin tartışılacağını söyleyen Dogn Manyuan, “Uluslararası toplum da Orta Doğu’da güvenliğin sağlanması için Orta Doğu halklarıyla çalışmaya hazır. Uluslararası toplumun sorumlu bir üyesi olarak Çin, Orta Doğu’da güvenliğin sağlanması için tartışma ve istişare platformları sağlamayı arzuluyor” dedi.

 

- Advertisment -