Ana SayfaHaberlerDünyaHalep'te ateşkes uzatıldı

Halep’te ateşkes uzatıldı

 

Bakanlığın açıklamasında, ateşkesin uzatılması amacının 'durumun daha kötüye gitmesinin önüne geçmek olduğu' belirtildi.

 

Suriye ordusu, Çarşamba günü kentte iki günlük ateşkes ilan etmişti. Halep'te son iki hafta içinde yaşanan çatışmalarda yaklaşık 300 sivil öldü. Halep ateşkesi, uluslararası çabalarla Şubat ayında devreye sokulan geniş çaplı ateşkesin parçası olarak hayata geçirildi. Rusya, Eylül ayından bu yana Suriye hükümetini hava saldırılarıyla destekliyor.

 

Kentin güneyinde Nusra Cephesi'yle çatışmalar sürüyor. Ülkenin kuzey doğusunda yer alan Halep, beş yıldır devam eden çatışmalar başlamadan önce ülkenin sanayi ve finans merkeziydi. Kentte son iki hafta içerisinde, beş yıllık süre boyunca yaşanan şiddet olaylarının en yoğun olanları yaşandı. Kısa süreli ateşkesin Halep sakinleri tarafından olumlu karşılandığı bildiriliyor.

 

Reuters haber ajansına konuşan bir tüccar olan Sameh Tutunci şunları söyledi: "Dükkânlar açıldı, insanlar nefes aldı. Alışageldiğimiz bombalama ve top ateşi seslerini duymadık."

 

Ancak resmi basın ve gözlemciler, Çarşamba gecesi bir kişinin silahlı muhaliflerin top ateşi nedeniyle öldüğünü bildirdi.

 

Halep'in güneyinde ise Suriye ordusu ve Nusra Cephesi arasındaki çatışmalar sürüyor. El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi ve IŞİD (Irak Şam İslam Devleti), Şubat ayında devreye sokulan ateşkesin dışında tutulmuştu.

 

Kaynak: BBC TÜRKÇE

- Advertisment -