Ana SayfaHaberlerDünyaHollywood yıldızı John Cusack'e polis saldırısı

Hollywood yıldızı John Cusack’e polis saldırısı

ABD'de George Floyd'un ırkçı bir polis tarafından boğularak öldürülmesine karşı düzenlenen protestolarda, Hollywood yıldızı John Cusack de polis şiddetinden nasibini aldı. Cusack, Chicago'da polisin saldırısına uğradı.

ABD’de siyah vatandaş George Floyd’un ırkçı bir polis tarafından öldürülmesine tepki olarak patlak veren protestolarda polis şiddetinden nasibini alanlar arasında, ünlü oyuncu John Cusack de vardı. Chicago kentindeki protestoları bisikletinden görüntüleyip sosyal medyada belgeleyen Cusack, polisin saldırısına uğradı.

Ünlü oyuncu, polisin kendisini tehdit edip copla kovaladığı görüntüleri, “Polisler yanan bir arabayı kameraya çekmemden hoşlanmadı, coplarla üzerime geldiler. Bisikletime vurdular” mesajıyla Twitter’dan paylaştı. Cusack’in yayınladığı görüntülerde, bir polisin “Buradan git. Buradan s.ktir git” dediği duyuluyor.

Protestoları gün boyunca görüntüleyip sosyal medyadan paylaşan Trump, daha sonra yazdığı bir mesajda da bu eylemlerin ‘nefret uyandırıcı Trump döneminin sonunun başlangıcı olabileceği’ yorumu yaptı.

DEMOKRATİK SOSYALİSTLER ÜYESİ

Amerikan Demokratik Sosyalistleri’nin üyesi olan Cusack, Bush yönetiminin Irak savaşına ve Obama yönetiminin Ortadoğu’daki drone politikalarına karşı çıkan makaleler kaleme almıştı. Cusack 2015 yılında, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) gizli dinlemelerini ifşa eden Edward Snowden ile Moskova’da biraraya gelen isimler arasındaydı. Cusack 2016 ve 2020 seçimleri için Demokrat başkan aday adayı Bernie Sanders’ı desteklemişti.

- Advertisment -