Ana SayfaHaberlerDünyaNational Geographic Society’den ırkçılık karşıtı açıklama

National Geographic Society’den ırkçılık karşıtı açıklama

National Geographic Society’den ırkçılık karşıtı açıklama   National Geographic Society Başkanı Michael L. Ulica, yaptığı açıklamada, dünyamızda ırkçılığa, şiddete ve nefrete yer olmadığını, karaderili hayatların önemli olduğunu ve sessizlik diye bir seçenek olmadığını belirtti.
Kurumun üst yönetimi ve çalışanların önderliğindeki Çeşitlilik Konseyi ile birlikte kendilerine düşen sorumluluklar üzerinde çalıştıklarını belirten Ulica, sözkonusu önlemleri sadece George Floyd, Breonna Taylor, Ahmaud Arbery, Tony McDade ve birçok başka kişinin ölümüyle tanık olunan şiddet, nefret ve ırkçılıktan etkilenen toplulukları desteklemek için değil, ilerletmeye devam edecekleri çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık yolundaki daha kapsamlı ve gerekli taahütlerinin de bir parçası olarak geliştirdiklerini söyledi. Sözkonusu önlemler arasında, eğitim ekibinin eğitimcilere dönük yeni kaynaklar yaratması; eğitim malzemelerinde kullanılan dilin kapsayıcı olmasının ve karaderili eğitimcilerin ve gençlerin sesinin daha iyi duyulmasının sağlanması; karaderili kâşiflerin, eğitimcilerin ve hikâye anlatıcıların belirlenmesine, desteklenmesine ve yaptıklarının ve seslerinin duyurulmasına daha çok çaba gösterilmesi; bu çerçevede, ilgili kurumlarla ortaklığa gidilmesi ve kurum içinde çalışanların tamamının bilinçdışı yanlılık konusunda eğitim almasından bütün düzeylerdeki işe alımlarda çeşitlilik sağlayacak bir strateji geliştirilmesine ve bu çabaların dış denetime tâbi tutulmasına kadar uzanan kararlar yer alıyor.
Ulica’nın açıklamasında şu sözler de dikkat çekiyor: “National Geographic Society her ırk, kimlik, deneyim ve yetenekten herkesin dünya mucizemizi güven içinde keşfedebilmesi gerektiğine inanmaktadır. İnsan onurunun, saygının ve adaletin destekçisi olmaya devam ediyoruz.’     
- Advertisment -