Ana SayfaHaberlerGündem'Anayasa teklifi bu hafta Meclis'e gelecek'

‘Anayasa teklifi bu hafta Meclis’e gelecek’

 

Ankara'da AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, MHP ile yürüttükleri, başkanlık sistemini de kapsayan yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili konuştu. Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

 

"AKP Genel Merkezi'nde milletvekillerimiz ve AK Parti grubuyla bir kahvaltı yapacağız ve istişare edeceğiz. Biliyorsunuz uzun bir süreden beri bütçe kanunu komisyonlarda görüşüldü, nihayet Genel Kurul'a geliyor. Arkadaşlarımız bu komisyon çalışmaları sırasında çok büyük gayret gösterdiler. Aynı zamanda önümüzdeki yılda yapacağımız faaliyetleri de gözden geçireceğiz. Tabii bu sırada bir süreden beri çalışmalarını yürüttüğümüz kısıtlı, sınırlı anayasa değişikliğini de gözden geçireceğiz. Belirli bir noktaya geldik. Onunla ilgili istişaremizi sürdüreceğiz. Gözden geçirmeler devam ediyor. Karşılıklı arkadaşlarımız görüşüyorlar. Gerek Sayın Bahçeli'ye gerek bize bu görüşmelerin sonucunu rapor ediyorlar. Bizden aldıkları yeni bilgilerle tekrar görüşüyorlar. Bu teklifi AK Parti grubu olarak verinceye kadar da bu görüşmeler devam edecek."

 

Yıldırım, "MHP ile karşılıklı fesih yetkisi konusunda pürüz olduğu konuşuluyordu" hatırlatması üzerine, "Pürüz olur, giderilir, konuşa konuşa insanlar anlaşılır. Gayet iyi gidiyor" dedi. "Teknik düzenleme mi?" diye sorulunca da, "Teknik düzenlemeler de var ancak esas itibariyle burada sınırlı bir değişiklik söz konusu, yürütme ve yasama ilişkilerinin düzenlenmesi konusunda görüşüyoruz" yanıtını verdi.

 

Yıldırım "Bu hafta Meclis'e gelecek değil mi?" sorusu üzerine ise, "İnşallah, onu temenni ediyoruz" dedi.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -