Ana SayfaHaberlerGündemCumhurbaşkanı Erdoğan: AB sorumluluklarını yerine getirmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AB sorumluluklarını yerine getirmedi

 

İdlib’de 1,5 milyon insanın Türkiye sınırlarına dayanmış vaziyette beklediğini ifade eden Erdoğan, "4 milyondan fazla sığınmacıya 9 yıldır evsahipliği yapan Türkiye'nin durumunu Avrupa ülkeleri maalesef anlamış değil. AB liderlerinin duyarsızlıklarını dile getirdim" dedi.

 

Erdoğan şöyle devam etti:

"18 Mart 2016 tarihinde AB ile yayınladığımız bildirideki taahhütlerimizi biz şimdiye dek harfiyen yerine getirdik. Bu kapsamda adil yük ve sorumluluk beklentilerimiz maalesef yanıtsız kaldı. Avrupa Birliği sorumluluklarını yerine getirmemiştir. Avrupa Birliği bugün de çifte standart uygulamaktadır."

 

"40 milyar doları aşkın harcama yaptık.1 milyar euro gönderelim diyorlar. Artık istemiyoruz. 40 milyar dolar harcayan Türkiye onların vereceği 1 milyarı da bulur."

 

"Sığınmacılar, mülteciler bulundukları ülkeyi terk etme ve gidecekleri ülkeyi seçmekte serbesttirler. Uluslararası hukuka göre bunların zorla bir ülkede tutulması mümkün değildir. Bu kişiler kendi özgür iradeleriyle ülkemizden ayrılmaktadır."

 

"Yunanistan’ın gerekli korumayı sağlama sorumluluğu bulunmaktadır. Bugün Yunan askerleri iki mülteciyi öldürdü, bir ağır yaralı var."

- Advertisment -