Ana SayfaHaberlerGündemPKK'nın Amanos sorumlusu öldürüldü

PKK’nın Amanos sorumlusu öldürüldü

 

Amanos Dağları'nda operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, saat 18.30 sıralarında Belen İlçesi'ne bağlı Kömürçukuru ve Çerçikaya Mahalleri kırsalında bir grup PKK'lı ile sıcak temas sağladı. Valilik açıklamasına göre burada çıkan çatışmada PKK'nın Amanos sorumlusu öldürüldü.

 

Hatay'da 25 Mart'ta, yine Amanos Dağları'nda yürütülen operasyonlarda 2 PKK'lı öldürülmüştü.

 

Hatay Valiliği, operasyonla ilgili açıklama yaptı. Öldürülen PKK'lının Amanos sorumlusu olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

 

"Bölücü terör örgütü faaliyetlerinin önlenmesine yönelik olarak, Jandarma tarafından yapılan planlı çalışmalar sırasında, Belen İlçesi Gökgedik Mahallesi Çuhayayla Mevkii'nde 1 Nisan 2016 Cuma günü saat 15.30 sularında teröristler ile sıcak temas sağlanmıştır. 'Teslim ol' çağrısına, ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada, bölücü terör örgütünün sözde Amanoslar saha sorumlusu 'Mazlum Palu' kod adlı terörist İ.D. olduğu değerlendirilen bir şahıs silahı ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Çıkan çatışmada güvenlik birimlerimizde herhangi bir yaralanma veya zayiat olmamıştır. Konu ile ilgili olarak adli ve idari süreç devam etmektedir."

 

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -