Ana SayfaHaberlerGündemÜç yeni yazar Serbestiyet’te

Üç yeni yazar Serbestiyet’te

 

Ali Rânâ Atılgan

 

Fizikçi, profesör. Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi; Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ilintili öğretim üyesi. Lisans (1984) İTÜ; yüksek lisans (1987) ve doktora (1989) Georgia Tech, ABD. Daha önce de Serbestiyet’te, bilim ötesi duygu ve düşünce alanlarında serbestçe gezinen yazılar yazıyordu; şimdi kaldığı yerden devam ediyor.

 

Gülçin Avşar

 

Hukukçu ve insan hakları aktivisti. 2008’de Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2010’dan beri aktif avukatlık yapıyor. Terörle Mücadele Kanunu (TMK) Mağduru Çocuklar İçin Adalet Çağırıcıları ve Silikozis Hastası Kot Kumlama İşçileri ile Dayanışma Komitesi bünyesinde, hukuka ilişkin faaliyetlerin yürütülmesinde görev aldı. Demokratik Açılıma Yurttaş Katkısı, Yeni Anayasa Platformu gibi sivil toplum kuruluş ve insiyatiflerinde yer aldı. 2013’te TESEV tarafından yayınlanan Ergenekon'un Öteki Yüzü: Faili Meçhuller ve Kayıplar raporunu yazdı. Kürt meselesinin çözümüne yönelik faaliyetlere teorik ve pratik katkıda bulunuyor. Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi kurucularından. Genel Merkez Yönetim Kurulu’nda da yer alıyor.

 

Emre Eren Korkmaz

 

Siyaset bilimci; Oxford Üniversitesi’nde “Uluslararası Kalkınma” programında ve St Edmund Hall kolejinde öğretim üyesi. Uluslararası İlişkiler doktorasını İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yaptı. Oxford’a 2016 yılında British Academy’nin verdiği 2 yıllık doktora-sonrası araştırma projesiyle gitti. Bu projenin sona ermesinin ardından, Göç Yüksek Lisans (MA) programında ders vermeyi sürdürüyor. Araştırma alanını, son teknolojilerin barışa, kalkınmaya ve göçe etkileri oluşturuyor.

 

Yayın Kurulu olarak, hepsine bir kere daha hoşgeldiniz diyoruz.

 

 

- Advertisment -