Ana SayfaHaberlerGündemErdoğan'dan AB'ye: Alma mazlumun ahını

Erdoğan’dan AB’ye: Alma mazlumun ahını

 

Yozgat Sorgun’da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, PKK ile mücadeleye değindi. Avrupa'ya terörle mücadele konusunda eleştirilerini sürdürdü. Belçika'daki bombalı saldırıları düzenleyenlerden birini Türkiye'nin yakalayıp sınır dışı ettiğini hatırlatan Erdoğan, "Biz teröristi yakaladık gönderdik, gereken uygulamayı yapmayıp serbest bıraktılar. Hadi bakalım şimdi verin hesabını" dedi.

 

"Terörle mücadelede son ana kadar Silahlı Kuvvetlerimiz, polisimiz, köy korucularımızla sonuna kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz."

 

'Alma mazlumun ahını'

 

"Ne yaparlarsa yapsınlar o hendekleri açanlar, Kürt kardeşlerime oraları zindan edenler bunun bedelini ödüyor, ödeyecek. Sonuna kadar bu devam edecek. Biz bir şeye inandık: Muhakkakk ki biz sana açık bir fetih verdik. Olay bu. İnşallah gönülleri fethede fethede geldik mi? Devam ediyor muyuz? Ve devam edeceğiz. Dünyaya sesleniyoruz; ‘Dikkat edin yanlış yapıyorsunuz.’ Ama bunlar bölücü terör örgütünün mensuplarına Avrupa Konseyi’nin yanında çadır kurduruyorlar. Oraya teröristlerin resimlerini, paçavralarını astırıyorlar. Bak iki gün sonra ne oldu. Alma mazlumun ahını. Yazık oldu o insanlara."

 

"Biz teröristi yakaladık gönderdik, gereken uygulamayı yapmayıp serbest bıraktılar. Hadi bakalım şimdi verin hesabını. Terör sadece belli bir ülkenin değil tüm dünyanın sorunudur. İnşallah anlayacaklar."

 

Salı günü Brüksel'de meydana gelen ve IŞİD'in üstlendiği saldırılarda 34 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün, Belçika'da bombalı saldırı düzenleyenlerden İbrahim El Bakraoi'nin 2015'te Türkiye'de yakalandığını, ardından sınır dışı edildiğini açıklamış; Türkiye'nin Belçika ve saldırganın gitmek istediği Hollanda'ya bu kişinin terörizm ile bağlantılı olduğu yönündeki uyarısına rağmen serbest bırakıldığını söylemişti.

 

"Bu toplumu, milleti, ümmeti parçaladın"

 

Erdoğan, Pensilvanya’da yaşayan Gülen Cemati lideri Fethullah Gülen’e de dolaylı yollardan tepkisini sürdürdü.

 

"Pensilvanya'dan beddualar sallıyor. Ne oldu, hangisi tutuyor? Tutmaz ya tutmaz. Samimi değilsin, dürüst değilsin. Bu toplumu, milleti, ümmeti parçaladın. Bu devletin, milletin içerisinde temenni ederim ki yanlış istikamette gidenler de bu yanlışlarından vazgeçerler. Hâlâ işin hakikatini bilmiyorlar. Bizim, Allah'tan başka ubudiyet görevini yerine getireceğimiz bir güç yoktur. Biz sadece Rabbimize kulluk ederiz, kula kulluk etmeyiz. Bunun böyle bilinmesi lâzım."

 

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -