Ana SayfaHaberlerGündemGiresun ve GATA'da 2 şehit

Giresun ve GATA’da 2 şehit

 

Şırnak'ta PKK'lılarla girilen çatışmada 26 Nisan'da yaralanan Özel Harekât Polisi Ergin Şara, tedavi gördüğü GATA'da Cuma akşam saatlerinde şehit düştü. İzmir Emniyet Müdürlüğü Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde görevliyken geçici görevle Şırnak'a gittiği öğrenilen evli ve 3 çocuk babası Şara'nın Karşıyaka'nın Zübeyde Hanım Mahallesi 7448/7 Sokak'ta bulunan ailesine acı haber ulaştı. Anne ve babası Erzurum'da olan Şara'nın annesi haberi alınca fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Şara cenazesinin GATA'da düzenlenecek törenden sonra İzmir'e gönderileceği belirtildi. Karşıyaka Beşikçioğlu Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra şehit polis Bornova Garnizon Şehitliği'nde toprağa verilecek.

 

"Görevden sonra emekli olacaktı"

 

Acı haber üzerine şehit polisin evinin önünde Karşıyaka Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Burada taziyeleri kabul eden Şara'nın ağabeyi Kazım Şara, "Şehidimiz Erzurumlu ama çocukları burada olduğu için cenazesi İzmir'e gelecek. Allah bize sabır versin. Bizin ciğerimizi yaktılar, Allah'ta onları yaksın. Kendisiyle yaralanmadan 4 gün önce görüşmüştüm. Operasyonlar bitince dilekçesini verecekti. Vatan sağ olsun" dedi.

 

Giresun'da saldırı

 

Giresun’un Çaldağ Köyü’ndeki jandarma karakoluna saat 17.00 sıralarında roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda karakol komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Çalışkan ağır yaralandı. Giresun İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde ameliyata alınan Çalışkan ilerleyen saatlerde aşehit oldu.

 

Giresun Valisi Hasan Karahan, İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde gazetecilerin karşısına çıktı. Bir gazetecinin "Terör saldırısı diyebilir miyiz tam anlamıyla?" sorusuna, "Evet yani, bizim bölgede faaliyet çabasında olan PKK'nın eylemi diyoruz" yanıtını verdi.

 

Bir gazetecinin, terörist grupların bölgede olup olmadığına yönelik sorusuna da cevap veren Karahan, "Biz iki grup olduğunu düşünüyorduk zaten fakat birbirine yakın noktalarda olabileceklerini değerlendiriyorduk. Ama zaman zaman hareket halinde bunlar, tabii hareketli gruplar, yer değişiklikleri oluyor. İki birbirinden farklı noktada eylem yapmaları bu şekilde ancak izah edebiliyoruz" diye konuştu.

 

Kaynak: AA ve DHA

 

- Advertisment -