Ana SayfaHaberlerGündem"Gök kubbeyi dar ederiz"

“Gök kubbeyi dar ederiz”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşün yedinci gününde Gerede yakınlarındaki Danişmentler mevkisinde Merkez Yönetim Kurulunu (MYK) topladı.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesince kurulan çadırda gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 45 dakika sürdü.

Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, tarihte belli kırılma anları olacağını belirterek, "Şu anda bu yürüyüşe katılanlar, destek verenler, herkes tarihin önemli bir dönüm noktasının hem tanığısınız hem de tarihi yapanlarız. Hep birlikte adalet, hukuk, hak mücadelesinde bir yeni tarih yazıyoruz" dedi. 

Bütün İslam aleminin Kadir Gecesi'ni kutlayan Tezcan, Kadir Gecesi'nin bütün insanlığa barış, kardeşlik, huzur ve adalet getirmesini diledi.

Açık havada dün partisinin grup toplantısının yapıldığını, bugün de MYK toplantısının gerçekleştiğini kaydeden Tezcan, "Adalet katledilmesin, adalete kavuşalım, mazlumların sesi olalım diye MYK toplantımızı alanlarda yapmak zorunda kalıyoruz" diye konuştu. 

“DARBELER ADALETE DÜŞMANDIR”

Türkiye'nin 15 Temmuz darbesini püskürttüğüne dikkati çeken Tezcan, "20 Temmuz darbesinin baskıcı ve zorba koşulları altında bütün bir millet ve halk eziyet çekiyor. Düşünce, ifade, örgütlenme, sendika, grev yapma özgürlüğü yok. Bütün temel hak ve özgürlükler, iktidar sahiplerinin iki dudağı arasından çıkacak bir KHK'ya kalmış durumda. Darbeler, adalete düşmandır. Darbeciler, zorbalar adalete düşmandır" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe işaret eden Tezcan, yürüyüşe destek veren herkese teşekkür etti ve adaleti kararlılıkla arayanların bulacaklarını söyledi. 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yürüyüşten rahatsız olduğunu ileri süren Tezcan, "Her gün televizyonlarda bir iftar sofrasında önce 'Orucumu açtım' diyor arkasından da hakaret ve küfrün torbasını açıyor. Orucunu açıp, arkasından hakaret ve küfrün torbasını açan başka bir Müslüman var mı bilmiyorum. Ama bizim başımızda bir parti genel başkanı var" dedi. 

Tezcan, "bu yürüyüşün duyulması nasıl engellenir" çabası içerisinde olunduğunu iddia etti.

“MÜDAHALELERİ YAZSAK ANSİKLOPEDİ SERİSİ OLUR”

Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yargıya müdahale edilmesin" çağrısına karşı, "Kendisinin yargıya müdahalelerini yazsak ansiklopedi serisi olur. Yargıya müdahalelerini tarasak, bizim buradan İstanbul'a yürüdüğümüz yolun üç katı eder" iddiasında bulundu.

“YARGIYA MÜDAHALE DEĞİL Mİ?”

Anayasa Mahkemesi'nin Erdem Gül'ün tahliye kararına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Anayasa Mahkemesinin kararını tanımıyorum" açıklamasını hatırlatan Tezcan, "Bu yargıya müdahale değil mi?" diye sordu.

 

“BİR YİĞİT ADAM ÇIKAR YOLLARDA ADALETİ ARAR”

Yürüyüşe ilişkin "Adalet sokaklarda aranmaz" ifadelerinin kullanıldığını dile getiren Tezcan, "Mecliste, devlette, mahkemede, adliyede adaleti bırakmazsanız, bir yiğit adam da çıkar yollara, yollarda adaleti arar, mazlumların sesi olur, millet de onun arkasına gelir" değerlendirmesini yaptı.

“TEHDİDE PAPUÇ BIRAKMAYIZ”

Kılıçdaroğlu'nun tehdit edildiğini öne süren Tezcan, şöyle devam etti:

"Genel Başkanımızı tehdit ederken savcılara da talimat veriyor. 'Birgün seni de aynı savcılar çağırabilir' diyor. Aslında biz onu da biliyor, okuyoruz. Diyor ki 'Önce sen yürümekten vazgeç, git evinde otur'. Oturmayacağız, tehdidine pabuç bırakmayacağız. İkincisi savcılara sesleniyor, 'Çağırın Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu yürüyüşü sonlandırın, Türkiye'de mazlumların sesi kalmasın'. Bırakın çağırmayı Genel Başkanımıza dönük atılacak herhangi bir adımda gök kubbeyi dar ederiz. Biz, hukuka uygun bir yürüyüş yapıyoruz. Biz demokratik direniş hakkımızı kullanıyoruz. Gayrıyasal hiçbir şeyimiz yok. Sizin iktidarınız tepeden tırnağa gayrımeşru. Yasa dışı bir güç üzerinde oturacaksınız, yasal direniş gösterenleri korkutmaya çalışacaksınız."

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinin gizli ibareli bir yazı gönderdiğini ileri süren Tezcan, hiçbir devlet makamının savcılıklara talimat veremeyeceğini söyledi.

Tezcan, "Siz kalkacaksınız yargıyı tahakküm altına, baskı altına alacaksınız, ondan sonra da mazlumların sesi olan Kemal Kılıçdaroğlu'na 'yürüme' diyeceksiniz. Yürütmeye alışanlar, yürümekten korkarlar. Yaşamları, siyasi hayatları boyunca yürütmeyi bir prensip edinmiş olanlar, devlet imkanlarıyla yürütmeyi prensip edinmiş olanlar, mazlumların sesi için yürüyenlerden hep korkmuşlardır. Şimdi de korkuyorlar” diye konuştu.

- Advertisment -